favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 14.02.2018 11:25:40

In končno se je premaknilo. V Lendavi bodo unovčili prvi del izmed ŠESTIH MILIJONOV evrov, ki so na računu

Drago Wernig - TAKA
Lendavski župan in predsednik Nafte podpisala pogodbo.

O sodobni nogometni akademiji, ki bo zrasla v Lendavi, je bilo v preteklosti že veliko napisanega, Znano je, da za projektom stoji madžarska vlada, ki je do zdaj v ta namen prispevala že šest milijonov evrov, vendar se dela še niso začela.

Precej je bilo ugibanj o tem, zakaj je temu tako, a zdaj se je vse skupaj vendarle premaknilo z mrtve točke. Lendavski župan Anton Balažek in predsednik NK Nafta Gabor Vegh sta podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice klubu, kar z drugimi besedami pomeni, da je vse nared za gradnjo dveh manjših igrišč z umetno travo za potrebe bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja bosta igrišči prešli v last občine.

igrisca
Stavbna pravica je podeljena za trenutno neurejeno zemljišče za Dvojezično srednjo šolo. Športna infrastruktura bo poleg mladinskega programa, namenjena tudi občanom in srednji šoli, igrišči pa ne bosta ogrevani, kot je bilo predvideno, a bosta imeli umetno razsvetljavo. Investitor mora projekt zaključiti do sredine letošnjega leta.

To bo prav gotovo lepa pridobitev za Lendavo in tamkajšnji nogomet, a še pomembnejše je spoznanje, da naj bi bila to napoved gradnje osrednjega dela sodobne akademije, ki bo predvidoma na območju med Termami Lendava in vasjo Trimlini.

Članki iz rubrike