Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

nu
nu

In končno se je premaknilo. V Lendavi bodo unovčili prvi del izmed ŠESTIH MILIJONOV evrov, ki so na računu

Drago Wernig - TAKA

Lendavski župan in predsednik Nafte podpisala pogodbo.

O sodobni nogometni akademiji, ki bo zrasla v Lendavi, je bilo v preteklosti že veliko napisanega, Znano je, da za projektom stoji madžarska vlada, ki je do zdaj v ta namen prispevala že šest milijonov evrov, vendar se dela še niso začela.

Precej je bilo ugibanj o tem, zakaj je temu tako, a zdaj se je vse skupaj vendarle premaknilo z mrtve točke. Lendavski župan Anton Balažek in predsednik NK Nafta Gabor Vegh sta podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice klubu, kar z drugimi besedami pomeni, da je vse nared za gradnjo dveh manjših igrišč z umetno travo za potrebe bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja bosta igrišči prešli v last občine.

igrisca
Stavbna pravica je podeljena za trenutno neurejeno zemljišče za Dvojezično srednjo šolo. Športna infrastruktura bo poleg mladinskega programa, namenjena tudi občanom in srednji šoli, igrišči pa ne bosta ogrevani, kot je bilo predvideno, a bosta imeli umetno razsvetljavo. Investitor mora projekt zaključiti do sredine letošnjega leta.

To bo prav gotovo lepa pridobitev za Lendavo in tamkajšnji nogomet, a še pomembnejše je spoznanje, da naj bi bila to napoved gradnje osrednjega dela sodobne akademije, ki bo predvidoma na območju med Termami Lendava in vasjo Trimlini.