Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 04.12.2017 11:54:43

KAKŠNA IZPOVED: Govorili so, da bom umrla, toda ljubezen do Mure mi je pomagala premagati ZAHRBTNO BOLEZEN

Aleš Cipot/Fotolens
Za najbolj zvesto navijačico črno-belih je Fazanerija postala drugi dom.

Mura, ki je po jesenskem delu prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja prepričljivo na vrhu lestvice, se lahko pohvali, da ima zelo zveste navijače. Tudi veliko žensk stiska pesti za črno-bele, med njimi je ena nekaj posebnega. To je 72-letna Terezija Knaus, ki jo vsi, ki vsaj površno spremljajo muraše, poznajo kot Trejzo. Za njo je Mura zajtrk, kosilo in večerja in tako rekoč ni dneva, ko se ne bi napotila v Fazanerijo.

travner
Aleš Cipot/Fotolens
Najbolj zvesta navijačica nekdanjega prekmurskega ponosa je bila gostja nogometnega vloga Pogled s tribune. In razkrila marsikaj zanimivega. Med drugim tudi to, na kakšen način se je rodila ljubezen do Mure. "Pred približno 25 leti sem zbolela za rakom na dojki. Okrog mene se je dogajalo marsikaj. Govorili so, da ne bom več dolgo, da bom kmalu umrla, a se nisem dala. In veste kaj … Odpravila sem se na igrišče, na stadion, in od takrat se je vse spremenilo. Ko sem šla v Fazanerijo sem se sprostila, pozabila na vse. Med mladimi dobim zadoščenje, energijo," je razkrila Trejza.

In tako se je začelo "navijaško" obdobje. "Vrsto let ni bilo tekme, ki bi jo zamudila. Ne le v Fazaneriji, tudi v gosteh, vendar zdaj na gostovanja več ne zmorem, leta so naredila svoje. Domače pa še vedno ne zamudim nobene. Niti treninga, če le vreme ni preslabo."

Njena največja želja je kakopak kristalno jasna. "Da bo Mura spet zaigrala v prvi ligi. Prepričana sem, da bo osvojila tudi naslov prvaka. Potem bog pomagaj Mariboru in vsem ostalim. Naj živim samo še tako dolgo, da bo naša Mura spet igrala v prvi ligi," pravi Terezija Knaus.

Članki iz rubrike