profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
8 26.10.2017 08:33:09

Nastja Čeh BURI DUHOVE. Je tako dober, ali je 2. SNL slaba? Kaj pa MIRAN PAVLIN in ROBERT PROSINEČKI?

Martin Metelko
Nekdanji reprezentant v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp še vedno opozarja nase.

Kar nekaj je igralcev v drugoligaški druščini, ki so v dozdajšnjem delu prvenstva opozorili nase in si zaslužijo pozornost, toda eden vendarle izstopa. Najstarejši med njimi. Ni jih bilo malo, ki so bili po koncu prejšnje sezone, ko je Nastja Čeh napovedal, da bo še igral, prepričani, da pretirava. Oziroma da bi bilo najbolje, da kopačke obesi na klin in si ob igrišču na drugačen način prizadeva za ponoven vzpon ptujskega nogometa. To sicer prav tako počne. Je predsednik Drave, ki je v najstarejše slovensko mesto privabil partnerje iz Nigerije, ki so poskrbeli za finančno injekcijo, ob pomoči katere so kurenti organizacijski ustroj po številnih letih muk spet dvignili na primerno raven. Na tako visoko, da razmišljanje o vnovičnem tekmovanju med elito ni več "smrtni greh".

"Nimamo nikakršnega pritiska rezultata, vendar to nikakor ne pomeni, da nismo ambiciozni. Zavedamo se svojih sposobnosti in želimo napredovati. Iz tekme v tekmo, iz tedna v teden. Na vseh področjih. Trenutno je osnovni namen stabilizirati razmere in dejstvo je, da smo na dobri poti. Postaviti moramo trdne temelje za naslednje korake naprej, a če se bo že takoj in zdaj ponudila priložnost tudi za odmeven tekmovalni uspeh, jo bomo kakopak poskušali zagrabiti," vedno znova poudarja prvi mož Drave.

PODAJE ŠE VEDNO IMAJO 'OČI'

Obveznosti je ogromno, v veliki meri se posveča tudi mlajšim selekcijam, a kljub temu še vedno vztraja na igrišču. In dokazuje kakovost, čeprav je dejstvo, da telesno ni najbolje pripravljen. A kljub pomanjkanju treningov, kar je posledica prezaposlenosti, dovolj dobro, da njegove sposobnosti pridejo do izraza. Znanje kakopak nikoli ni bilo sporno, nogomet pa obožuje v tolikšni meri, da je na zelenici trmast in nikomur noče kar tako priznati, da je boljši od njega. Uspeva mu zelo dobro, kar navsezadnje razkriva podatek, da se je na enajstih tekmah petkrat vpisal med strelce. Z mojstrskimi prostimi streli pogosto spomni na zlate čase, poleg tega njegove podaje še vedno "oči", kar soigralci s pridom izkoriščajo.

drava mm
Martin Metelko
LIGA ZARADI TEGA NI SLABA. NIKAKOR NE!

Prav gotovo bo zanimivo videti, kakšna bo brez njega podoba Drave. Po igrah nekdanjega reprezentanta, ob katerih bi se morali številni mlajši vsaj malce zamisliti, pa si marsikdo zastavlja vprašanje, ali je prvi mož Ptujčanov še vedno tako dober ali to morda pomeni, da liga vendarle ni na želeni kakovostni ravni. "Liga zaradi tega ni slabša ali slaba. Niti po naključju," zagotavlja trener Drave Simon Sešlar. "O tem, na kakšni ravni je nogometno znanje Nastje Čeha, je brezpredmetno razpredati. Njegovo razmišljanje je takšno, njegove podaje so takšne, da lahko na igrišču zgolj stoji, pa kljub temu pridejo trenutki, ko dela razliko. Poleg tega zdaj že nekaj časa igra redno, je v tekmovalnem ritmu in s tem stopnjuje tudi telesno pripravljenost. Če bi mu v prihodnje uspelo 'fiziko' še izboljšati, bi seveda igral še bolje, vendar je vprašanje, ali mu to ob vseh obveznostih, ki jih ima, lahko uspe. A če bi se odločil, da to hoče, bi gotovo dosegel namen in njegove igre bi bile nedvomno na še precej višji ravni. Toda tudi takšen, kot je v tem trenutku, ekipi na igrišču ogromno pomaga," je nadaljeval celjski strokovnjak na ptujski klopi.

TAKO KOT PAVLIN IN PROSINEČKI

Nato se je še enkrat vrnil k izhodiščnemu vprašanju. "Ne, s tem, da bi njegove predstave pomenile, da je liga zaradi tega slabša, se nikakor ne morem strinjati. In tudi ni tako. Saj smo še ne tako dolgo tega imeli primer Mirana Pavlina, ki je v dresu Kopra blestel na prvoligaški sceni, pa Robert Prosinečki pri Olimpiji … To so pač izjemno kakovostni igralci, ki lahko tekmovanje le oplemenitijo, ne morejo ga poslabšati," pravi Simon Sešlar. Spomnimo, Miran Pavlin je bil star 39 let (toliko kot zdaj Nastja Čeh), ko je blestel v dresu Kopra ter klub z Bonifike popeljal do prvega in še vedno edinega naslova prvaka, Robert Prosinečki je Olimpijo okrepil precej mlajši. Imel je 33 let, a je bilo takrat že jasno, da je Veliki Žuti blizu konca igralske kariere.

Članki iz rubrike