Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 24.10.2017 19:07:18

V Stožicah SPEKTAKEL brez primere! Med seboj se bo udarilo kar 44 LEGEND, med njimi tudi ...

Sergej Rutenka
Uroš Hočevar
Pred četrtkovo rokometno tekmo med Slovenijo in Hrvaško, ki se bo v stožiški dvorani pričela ob 18. uri, bodo na sceno stopili nekdanji slovenski reprezentanti, ki so od leta 1992 nosili dres z državnim grbom na prsih. Nastopilo bo 44 nekdanjih rokometašev, ki so za Slovenijo igrali od leta 1992.

Igralci, med katerimi so tudi tisti, ki so Sloveniji zagotovili prvi nastop na olimpijskih igrah v avstralskem Sydneyju leta 2000 ter tudi tisti, ki so ji priborili prvo medaljo v kolektivnih športih na evropskem prvenstvu v Sloveniji 2004, bodo med seboj odigrali dve tekmi. Prva bo na sporedu ob 16.30, druga ob 17.10, ki jima bo sledil ognjeni spektakel ter osrednji dvoboj med Slovenijo in Hrvaško.

Rokometna zveza Slovenije se bo v Stožicah sicer vsem rokometašem, ki so oblekli dres z državnim grbom, posebej zahvalila za njihov doprinos slovenskemu rokometu ter športu nasploh, izkupiček od vstopnic pa bo namenila za zdravljenje nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića. Udeležba bo bleščeča, saj bo ob zvezdnikih, kot sta recimo slovenska rekorderja Uroš Zorman (po nastopih) in Luka Žvižej (po golih) med drugimi nastopil tudi Sergej Rutenka. 

Ekipo 1 bo vodil Boris Denič, v njegovi ekipi so Ognjen Backovič, Branko Bedekovič, Nenad Bilbija, Matjaž Brumen, Boštjan Ficko, Zoran Jovičić, Dušan Podpečan, Peter Pucelj, Roman Pungartnik, David Špiler in Uroš Zorman.



Drugo ekipo bo vodil Tone Tiselj, sestavljajo pa jo Jure in Luka Dobelšek, Boštjan Hribar, Rok Ivančič, Beno Lapajne, Marko Oštir, Aleš Pajovič, Rok Praznik, Sebastjan Sovič, Luka Žvižej, pa tudi Sergej Rutenka. 

Trenerja ekipe 3 sta Slavko Ivezič in Nino Markovič, pod njunim vodstvom pa bodo igrali Rajko Begovič, Jani Čop, Andrej Hrovat, Jani Kontrec, Jani Likavec, Zoran Lubej, Simon Makuc, Uroš Senica, Aleš Sirk, Boštjan Strašek in Uroš Šerbec.

Ekipo 4 bosta vodila Leopold Jeras in Matjaž Tominec, igrali pa bodo Dušan Andrejič, Gregor Cvijič, Bruno Glaser, David Imperl, Aleksander Lapajne, Tomaž Novak, Borut Papež, Sergej Sokolov, Stojan Stojnič, Roman Šavrič in Tomaž Tomšič.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike