902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ro
ro
5 14.10.2017 09:53:41

V Fazaneriji si obetajo lep ZASLUŽEK. Na klubski račun nekaj STO TISOČ EVROV?

Aleš Cipot/Fotolens
Najboljši igralec Mure pod drobnogledom številnih klubov.

Muraši bodo sredi današnjega popoldneva v Ljubljani proti Bravu naskakovali deveto zmago, s katero bi si še dodatno utrdili položaj na vrhu lestvice, a delo ne bo lahko. Zasedba iz Šiške je prejšnji konec tedna prekinila negativni niz in se znebila bremena, kar bo gotovo pozitivno vplivalo na podobo ekipe. In motivacijo. Črno-beli so postali najbolj zaželeni skelp, kar za Prekmurce predstavlja dodatno težavo. "Ali pa je privilegij," se je odzval Ante Šimundža. In kaj je – težava ali privilegij? "Zame je privilegij. Če skrbimo za dodatno motivacijo tekmecev, to pomeni, da delamo dobre stvari. Vedno je zanimivo premagati nekoga, ki je dober, se dokazati proti njemu. Da, to je privilegij, a hkrati seveda obveza, da nadaljujemo v takšnem slogu in delamo korake proti končnemu cilju. Tekmo proti Bravu pričakujemo optimistično," pravi trener Mure.

Močno, ali najmočnejše orožje bo znova Luka Bobičanec, ki je na devetih prvenstvenih preizkušnjah v polno zadel osemkrat in je skupaj z Anelom Hajrićem na vrhu lestvice strelcev, trikrat je bil uspešen tudi v Pokalu Slovenije proti Zarici in Domžalam, v dvoboju z varovanci Simona Rožmana je nanj postala pozorna celotna slovenska nogometna javnost. A to še ni vse. Luka Bobičanec se je v tej sezoni izkazal tudi s sedmimi asistencami, enkrat so tekmeci po njegovi podaji zatresli lastno mrežo, enkrat je bil nad njim storjen prekršek za najstrožjo kazen. To je res statistika vredna vsega spoštovanja, zato pač ni presenečenje, da so ga nekateri klubi – tako slovenski kot tuji - že začeli podrobno spremljati in z gotovostjo lahko zapišemo, da bo dogajanje okrog 24-letnega Međimurca že v zimskem prestopnem roku nadvse zanimivo.

bobicanec1 ac
Aleš Cipot/Fotolens
Vodilni možje Mure in tudi trener Ante Šimundža ne skrivajo, da bi ga radi na ravnici zadržali vsaj do konca sezone. S prispevkom Luke Bobičanca bodo črno-beli prav gotovo veliko lažje uresničili namen. Napredovanje oziroma vrnitev med elito je "sveti cilj", ki mu je podrejeno vse, zato vendarle ne bi bilo presenečenje, če bi Robert Kuzmič in sodelavci januarja zavračali tudi mamljive ponudbe, ki bi jih v normalnih okoliščinah skoraj gotovo sprejeli. O tem, kaj se bo potem dogajalo poleti, lahko samo ugibamo, marsikaj bo kakopak odvisno od razpleta drugoligaškega prvenstva.

Ugibanj o tem, kam naj bi se Luka Bobičanec odpravil iz Fazanerije, je veliko že kar nekaj časa. Omenjata se tudi največja slovenska kluba, toda po naših informacijah naj bi bila najbolj verjetna in tudi donosna selitev v Rusijo. Ter tudi logična, saj ni skrivnost, da je Robert Kuzmič, ki je daleč najvplivnejši mož v Fazaneriji, ob svojem prihodu v klub k projektu prva liga privabil tudi ruske partnerje, ki v domovini menda že pripravljajo teren za prestop najbolj vročega muraša. Edino vprašanje naj bi bilo, kdaj se bo uresničil … In Sobočani si obetajo zares lep zaslužek, slišati je namigovanja o nekaj sto tisoč evrih.

Članki iz rubrike