Mobilna verzija
nu
nu

Uff, KAKŠNA NAPOVED večernega obračuna! Mladi vijoličasti so POKAZALI ZOBE hladnim Rusom! (foto)

Drago Wernig - TAKA

Ob 14. uri je bila v Lendavi na sporedu tekma 1. kroga lige prvakov za mlade, Mariborčani so gostili svoje vrstnike iz Rusije.

Nogometaši vijoličastih do 19 let so poskrbeli, da je ozračje v štajerski prestolnici še bolj evforično, kot je bilo že pred začetkom tretjega dejanja Maribora v ligi prvakov. Varovanci Muamerja Vugdalića so namreč moskovski Spartak ugnali z 1:0. 

Veliki junak tekme je bil Tomi Horvat, ki je v polno zadel na začetku 2. polčasa, natančneje v 50. minuti tekme. Gre sicer za najboljšega strelca mladinskega državnega prvenstva, že na začetku sezone je namreč na štirih tekmah zabil že sedem zadetkov, od tega kar štiri Muri, za nameček pa je bil junak mladinskega večnega derbija z Olimpijo. Nogometaš vijoličastih je najprej izigral svojega čuvaja, nato pa z 20 metrov neubranljivo zadel v levi kot nemočnega ruskega vratarja Maksimenka.

Tudi Rusi so imeli svoje priložnosti, kar nekajkrat se je z obrambami izkazal domači vratar Cajnko, gledalci v Lendavi pa so lahko uživali v kakovostni in zelo zanimivi tekmi, ki se je končala po godu domačinov.