mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.09.2017 16:25:56

Trener Nafte pred spopadom z Muro: Da, treba je bilo ‘zagrmeti’, ker ...

Aleš Cipot/Fotolens
Lendavčani dvoboj z večnim rivalom pričakujejo s stoodstotnim izkupičkom na domačem igrišču.

Na ravnici je znova zaznati nogometno vročico, ki je ne more ohladiti niti poslabšanje vremena. V nedeljo se bo zgodila prekmurska klasika, v Lendavi se bosta udarila večna rivala Nafta in Mura, gostitelji pa vroč obračun pričakujejo ob spoznanju, da na dozdajšnjih štirih preizkušnjah niso izpolnili pričakovanj. Vseh šest točk so osvojili na domačem igrišču, kjer imajo stoodstotni izkupiček, v gosteh so obakrat ostali praznih rok.

"Drži, v gosteh nismo pravi. Mislim, da še vedno v pretirani meri spoštujemo tekmece, poleg tega se zdi, da fantje po domačih zmagah postanejo vsaj malce preveč lahkomiselni. Z mislijo, da so tako dobri, da bodo lahko uspešni tudi v gosteh, kjer se potem zalomi. Vsekakor je razlika med podobo moštva na domačih in gostujočih preizkušnjah preveč očitna, zato je bilo treba med tednom kar precej 'zagrmeti'. Miselnost ne sme biti razlog za slabše igre, ta mora biti vedno in povsod enaka, o tem ni niti najmanjšega dvoma," je z opazno nejevoljo pripovedoval trener lendavskega drugoligaša Franc Fridl.

gorgone
Aleš Cipot/Fotolens
Nafta še torej ni takšna, kot bi morala biti. Ni takšna, kot bi si v Lendavi želeli, zato derbi z močno Muro morda ne prihaja ob pravem času. "Dvoboj s črno-belimi je vedno v pravšnjem trenutku. Vedno. Iz preprostega razloga, ker je takšne tekme najlepše igrati. Motiv je izjemen, vzdušje na stadionu bo takšno, kot si ga lahko le želimo. Spet bo praznik," pravi Franc Fridl, ki ima o zasedbi iz Fazanerije, kjer je včasih sedel na klopi, zelo visoko mnenje. "Mura je po mojem mnenju prvi favorit za napredovanje med prvoligaše, a po drugi strani je prav tako jasno, da je proti takšnim ekipam vedno sladko iztržiti dober rezultat. Mi se bomo vsekakor trudili po najboljših močeh, da bi nam to ob pomoči naših navijačev uspelo," je pristavil trener Nafte.

Značke: franc-fridl, nafta, mura

Članki iz rubrike