Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 16.08.2017 20:32:18

POKAL SLOVENIJE: Marijan Pušnik bruha ogenj, Krčani so trepetali

Grega Wernig
Znova se je izkazalo, da je pokalno tekmovanje nadvse specifično in polno presenečenj. Že na uvodni oviri je spodrsnilo velenjskemu prvoligašu, Krčani so si napredovanje zagotovili po strelih z bele točke.

Ni jih bilo malo, ki so napovedovali, da se bo v prvem krogu Pokala Slovenije spotaknil vsaj en prvoligaš. In se je res. V Sežani so ambiciozne napovedi uresničili v praksi, nogometaši Tabora so presenetili Velenjčane. Rudar so premagali s 3:1 in Marijanu Pušniku ter njegovim varovancem prizadejali četrti zaporedni poraz, kar so po obetavnem začetku sezone pričakovali le redki. Koroški strokovnjak skoraj gotovo bruha ogenj ...

mura ac
Aleš Cipot/Fotolens
V prestolnici so trepetali Krčani, ki so moči merili z Ilirijo. Gostitelji so se posavski zasedbi odlično postavili po robu, o potniku v nadaljnje tekmovanje so odločali streli z bele točke. Po rednem delu sta mreži ostali nedotaknjeni, tako je bilo tudi po dodatne pol ure, v odločilnih trenutkih pa je Ljubljančanom zmanjkalo zbranosti in mirnosti, saj iz enajstmetrovke niso zadeli niti enkrat.

Celjani so pod vznožjem lendavskih vinogradov upravičili vlogo favorita. Zdelo se je, da bodo namen dosegli s precejšnjo lahkoto, imeli so lepo število priložnosti, a so v nadaljevanju in zlasti po izključitvi Šauperla v 57. minuti popustili in Nafti v končnici vrnili nekaj upanja.

Dovolj razlogov za zadovoljstvo še naprej imajo v Fazaneriji. Mura je bila po odličnem začetku prvenstva prepričljiva in učinkovita tudi v pokalnem tekmovanju. Gorenjci so sicer povedli, toda pravih možnosti za uspeh niso imeli, pri črno-belih je s tremi goli zablestel Maroša.

Drava je bila v drugoligaškem spopadu uspešnejša od Brd, Radomljani niso imeli težav, prenovljeni in predvsem pomlajeni Koprčani so odpor Korotana dokončno strli v končnici.

Izidi: Ilirija 1911 – Krško 0:3 (0:0, 0:0; 0:0) – po enajstmetrovkah, Akumulator - Jadran Dekani 1:4 (0:1), Videm - Kalcer Radomlje 1:6 (0:1), Mura - Zarica Kranj 5:2 (2:1), Cherrybox 24 Tabor Sežana - Rudar Velenje 3:1 (1:1), Drava Ptuj – Brda 2:1 (2:0), Nafta 1903 – Celje 1:2 (0:2), Koper - Korotan Prevalje 3:0 (1:0), Beltinci – Aluminij 0:3 (0:0), Hotiza – Krka 1:2 (0:0), Šampion Celje – Tolmin 1:0 (0:0, 0:0; 0:0) – po enajstmetrovkah

Članki iz rubrike