Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 24.07.2017 12:00:34

Ne, ni šala. Slovenski klub želi igrati na Hrvaškem!

Nikola Miljković
Stiki za morebitno uresničitev takšnega scenarija so že vzpostavljeni.

Se lahko zgodi, da bo v bližnji prihodnosti slovenski klub igral v eni od hrvaških lig? V preteklosti takšnega primera še ni bilo, zdaj pa so o takšni možnosti začeli razmišljati v enem od klubu na sončni strani Alp. Gre za nižjeligaša, a zaradi tega zgodba ni nič manj zanimiva. Na takšno idejo so prišli pri Kapci, ki je v prejšnji sezoni tekmovala v 2. MNL Lendava in prvenstvo končala na drugem mestu na lestvici.

Kapca je izrazila željo, da bi se pridružila 3. međimurski ligi, o tem je pred dvema tednoma beseda tekla tudi na izvršnem odboru Međimurske nogometne zveze. "Naša vizija je, da bi igrali čim bolj kakovosten nogomet. Žal je pri nas za kaj takega premalo klubov, liga je skromna. V 2. MNL Lendava je sedem ekip, zato se mi je porodila ideja, da bi se povezali s sosedi in se dogovorili za priključitev v njihovo ligo. Za letos smo verjetno že zamudili, a če je možno, bi se lahko dogovorili za prihodnje leto," je za spletno stran emedjimurje.rtl.hr pojasnil predsednik Kapce Kristian Hanč, a nekateri namigujejo, da naj bi v klubu o takšni možnosti začeli razmišljati tudi zaradi spora z vodilnimi možmi MNZ Lendava.

"Drži, da so se nam predstavniki Kapce oglasili in sporočili, da jih zanima igranje v 3. međimurski ligi. Vprašanje je, če je to pravno mogoče. Glede na to, ker kot društvo niso registrirani v naši županiji. Smo pa vsekakor za to, da bi se Kapca pridružila naši ligi. Za to leto je prepozno, kar zadeva prihodnost, pa bomo videli kako in kaj po pogovorih z odgovornimi v Zagrebu," je povedal predsednik Međimurske zveze Mate Kljajić.

O tem, da bo Kapca tudi v prihajajoči sezoni igrala v 2. MNL Lendava sicer ni dvomov. Klub se je prijavil za tekmovanje in sodeloval tudi pri žrebu, za morebitno selitev k južnim sosedom pa bi potreboval zeleno luč Nogometnih zvez Slovenije in Hrvaške, prav tako kot privolitev matične MNZ.

Sicer pa je Kapca zanimiv primer tudi zaradi igrišča, ki se nahaja v hrvaškem katastru. Ko bodo odločitve Mednarodnega arbitražnega sodišča v Haagu uresničili v praksi, bo klub ostal brez svoje igralne površine.

Članki iz rubrike