klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ro
ro
0 04.07.2017 17:56:25

Oproščen podpredsednik NZS: Uf, koliko poniževanja, prelite gnojnice, žalitev ...

Tina Kosec
Danilo Kacijan je po šestih letih kalvarije spet zadihal s polnimi pljuči, znebil se je velikega bremena. Uteži.

Spomnimo, Danilo Kacijan je bil januarja letos na okrajnem sodišču v Murski Soboti obsojen na sedem mesecev pogojne zaporne kazni zaradi storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, postopek je pred šestimi leti stekel na podlagi anonimne prijave. Kot je v začetku leta razsodilo sodišče, naj bi nezakonito porabil okoli 13 tisoč evrov denarja MNZ Murska Sobota, ko naj bi si izplačeval nadomestila za vodenje, čeprav ni imel z MNZ sklenjene podjemne pogodbe. Kot je še razsodilo murskosoboško okrajno sodišče, naj bi si tudi vsaj dvakrat od MNZ neupravičeno obračunal potne stroške, ko je šel na sejo IO NZS, čeprav mu je stroške že povrnila krovna organizacija.

Prvi mož medobčinske zveze Murska Sobota in eden od štirih podpredsednikov NZS se je pritožil in dosegel namen. Višje sodišče v Mariboru je sodbo popolnoma spremenilo in ga oprostilo vseh obtožb. Sicer je imelo možnost potrditi sodbo okrajnega sodišča ali jo morda razveljaviti in vrniti nazaj na prvo stopnjo, tako je sodba pravnomočna.

HITRO SE LAHKO ZLOMIŠ

"Šest let so me preganjali," je globoko vzdihnil Danilo Kacijan, ko smo želeli slišati njegov odziv na odločitev višjega sodišča. "Ni bilo prijetno, nikakor ne. Če nisi pravi karakter, se lahko v takšnih primerih hitro zlomiš. A se nisem. Če bi rekel, da kdaj pa kdaj nisem pomislil na to, da bi obupal, ne bi govoril resnice. Ampak ko človek ve, da ni kriv, je vse lažje. Prav tako kot ob podpori številnih ljudi, ob strani so mi stali tudi klubi. Ter v prvi vrsti družina, ki ji je bilo ob vsej preliti gnojnici in žalitvah na moj račun še najtežje. Ostali peščici posameznikov, ki so želeli obračunati z menoj, pa sporočam, naj raje začnejo delati. In naj naprej kaj naredijo. Storjena mi je bila velika, neprecenljiva škoda. Uf, koliko je bilo poniževanja, diskriminacije, naposled se je izkazalo, da sem ravnal prav. Obrestovali so se moja vnema, trma in želja, da dokažem svojo nedolžnost," je nadaljeval predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS.

kacijan gw
Grega Wernig

NISEM DVOLIČNEŽ

Ko se je postopek začel, jih ni bilo malo, ki so zatrjevali, da bi moral kot prvi mož MNZ odstopiti, vendar tega ni storil. Čakal je na razplet. "Če bi bila odločba sodišča drugačna, me danes ne bi bilo v nobeni funkciji več. Nemudoma bi odstopil z vseh položajev. Preprosto bi se umaknil iz nogometa, ne bi me bilo nikjer več. Takrat pa nisem odstopil zato, ker sem od prvega dne prepričan, da nisem počel ničesar nezakonitega," pravi Danilo Kacijan, ki je bil vmes še enkrat izvoljen za prvega moža MNZ Murska Sobota, postal je tudi podpredsednik krovne organizacije.  "Takšno podporo, kot jo imam v MNZ, imajo le redki, na volitvah za podpredsednika NZS sem dobil največ glasov. Vse to najbrž nekaj pove, mar ne!? Ljudje, ki me poznajo, vedo, da delam pošteno, da sem predan nogometu. Nisem dvoličnež. Ne bi imel obraza kandidirati, če bi vedel, da bom obsojen. Oziroma če bi sam pri sebi vedel, da sem storil nekaj narobe in da bom zaradi tega čutil posledice. Nekorektno bi bilo kogarkoli imeti za norca, vendar si nisem prisvojil niti centa, kar sem poudarjal od prvega dne. Kandidiral pa sem zato, ker vem, da sem človek, ki je v slovenskem nogometu nekaj delal ter nekaj naredil. Skupaj s sodelavci imamo marsikaj za pokazati. In to mislim početi še nekaj časa. Tako dolgo, dokler ne bodo prišli boljši od mene. Ko bodo, se jim bo z veseljem umaknil. Toda tisti, ki hoče kritizirati, mora najprej sam nekaj narediti.."

Marsikdo bi pričakoval, da bo naš sogovornik evforičen, a ni bil. "Ne, nisem evforičen, je pa odločitev višjega sodišča prav gotovo zadoščenje. Zdaj je jasno, da nisem izdal zaupanja ljudi, ki me podpirajo. Vztrajal sem tudi zaradi njih. Dolžan sem jim bil dokazati svojo nedolžnost in kakopak sem zadovoljen, da sem dosegel namen," je še povedal Danilo Kacijan.

Članki iz rubrike