mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 30.06.2017 11:07:31

Preobrat, spremenjena sodba podpredsedniku NZS. Obsojen je bil na pogojno zaporno kazen, zdaj pa …

Grega Wernig
Višje sodišče v Mariboru je spremenilo sodbo okrajnega sodišča v Murski Soboti.

Predsednik MNZ Murska Sobota in aktualni predsednik NZS je bil januarja letos na okrajnem sodišču v Murski Soboti obsojen na sedem mesecev pogojne zaporne kazni zaradi storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Kot je takrat razsodilo sodišče, naj bi nezakonito porabil okoli 13 tisoč evrov denarja MNZ Murska Sobota, ko naj bi si izplačeval nadomestila za vodenje, čeprav ni imel z MNZ sklenjene podjemne pogodbe, kar je na okrajnem sodišču tudi sam potrdil. Kot je še januarja razsodilo murskosoboško okrajno sodišče, naj bi si Kacijan tudi vsaj dvakrat od MNZ neupravičeno obračunal potne stroške, ko je šel na seje IO NZS, čeprav mu je stroške poti že povrnila krovna organizacija.

kacijan tk
Tona Kosec
Odvetnica Danila Kacijana se je na sodbo okrajnega sodišča pritožila, višje sodišče pa je ta teden sodbo popolnoma spremenilo in znanega nogometnega funkcionarja oprostilo vseh obtožb. Višje sodišče je sicer imelo možnost potrditi sodbo okrajnega sodišča ali jo morda razveljaviti in vrniti nazaj na prvo stopnjo, tako pa je sodba pravnomočna. Možnosti pritožbe ni.

Danilo Kacijan je zaradi tega v teh dneh gotovo zadovoljen človek, saj se je znebil velikega bremena, ki mu je v zadnjih šestih letih grenilo življenje. "Nenehno sem poudarjal, da sem nedolžen, da si nisem prisvojil niti enega evra. Zdaj sem naposled dobil zadoščenje, a verjemite, da je za menoj zelo težko obdobje. Še težje pa za mojo družino, ki je bila o meni prisiljena poslušati marsikaj," se je odzval predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS.

Članki iz rubrike