Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 28.06.2017 21:47:05

Da, to je mogoče tudi v Sloveniji. Ko denar ni problem ...

Aleš Cipot/Fotolens
Lendavski drugoligaš ima po zagotovilih vodilnih mož trdne finančne temelje.

Pred Muro so končali prvenstvo v 3. SNL – vzhod, pred Muro so začeli priprave na drugoligaške izzive. Nogometaši Nafte so se zbrali prejšnji konec tedna in krenili s postavljanjem temeljev za prihajajočo sezono, pred tem se je zgodila sprememba na vrhu klubske piramide. 

Kot smo že poročali, je predsedniški položaj zasedel madžarski poslovnež Gabor Vegh, ki je v najpomembnejšo postransko stvar na svetu neposredno vpet že v Zalaegerszegu, kjer je večinski lastnik ZTE-ja, prav gotovo se obeta sosedsko sodelovanje. Njegovo podjetje se sicer ukvarja z izgradnjo stadionov in igrišč z umetno travo, v eni od glavnih vlog bo skoraj zanesljivo tudi pri nogometni akademiji, ki naj bi v bližnji prihodnosti začela nastajati pod vznožjem vinogradov. Vlada vzhodnih sosedov je za ta projekt že namenila dva milijona evrov, prvi mož naftašev pa je klubu zagotovil 350 tisoč evrov sponzorskega vložka. "Finančne razmere so stabilne, proračun je zagotovljen. Glede tega ne bi smelo biti problemov, večjo pozornost moramo posvetiti tudi mladinskemu programu," pravi član UO Igor Magdič.

Medtem ko so se pri večnem rivalu v Murski Soboti v ekipi zgodili koreniti premiki, je v Lendavi drugače. Vsaj za zdaj, a po zagotovilih vodilnih mož revolucije ne bo niti v prihodnje. "Zasedba bo v glavnem ostala nespremenjena. V prvi vrsti računamo na igralce, ki so bili uspešni v prejšnji sezoni, a bomo ekipi pridružili tudi nekaj novih moči. Prva je vratar Florijan Raduha iz Odrancev," je povedal Igor Magdič in pristavil, da bo Nafta celotne priprave opravila v domačem okolju, predvidenih je osem prijateljskih preizkušenj.

Potem ko je postalo jasno, da se Srečko Ilić umika, je bilo kar nekaj ugibanj o tem, ali to morda pomeni tudi spremembo na trenerski klopi. S Francem Fridlom se je namreč za sodelovanje domenil nekdanji odlični branilec, a tudi novo vodstvo kluba je izrazilo željo, da bi štajerski strokovnjak nadaljeval svoje poslanstvo, dogovor je bil hitro sklenjen.

Članki iz rubrike