kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 05.06.2017 17:49:25

Amir Karić še obvlada: Nekdanji reprezentant s fantastično izvedenim prostim strelom zatresel mrežo Hrvaške (video)

Drago Wernig - TAKA
Se še spomnite Amirja Karića, nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki so ga navijači imeli radi predvsem zaradi svoje borbenosti in fantastične leve noge, s katero je dosegel številne gole iz prostih strelov?

No, danes je Amir Karić trener pri mlajših selekcijah vijoličastih, a še vedno obvlada strele iz prostih strelov. To je dokazal tudi v nedeljo, ko sta v vadbenem centru slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju pomerili veteranski ekipi Slovenije in Hrvaške. 

Hrvati so sicer prišli s precej nezvenečo zasedbo - ni bilo nikogar iz tiste zlate generacije, ki je leta 1998 na svetovnem prvenstvu osvojila bron -, Slovenci so imeli v svojih vrstah kar nekaj znanih imen. Kljub temu so dvoboj s 4:3 dobili Hrvati, je pa Sloveniji pripadel najlepši trenutek tekme. Zanj je poskrbel Amir Karić, ki je s fantastično odmerjenim prostim strelom postavil izid tekme 4;3, za Slovenijo sta zadela še Sebastjan Cimerotić in Ante Šimundža. 

Zadetek Karića si lahko ogledate v priloženem videoposnetku. Če se vam videoposnetek ne prikaže, si ga lahko ogledate tudi tukaj

SLOVENIJA - HRVAŠKA 3:4 (0:2) 

Strelci: 0:1 Kozniku (21), 0:2 Novaković (26), 0:3 Vincelj (30), 1:3 Cimerotić (48), 2:3 Šimundža (50), 2:4 Vidović (60), 3:4 Karić (78)

SLOVENIJA: Bošković, Englaro, Kosić, Jermaniš, Karić, Šimundža, Binkovski, Florjančič, Pate, Sešlar, Cimerotić. Igrali so še: Dabanović, Mitraković, Novak, Gajser, Bulajić. Selektor: Marko Elsner. 

HRVAŠKA: Fišter, Budiša, Kastel, Brnas, Mrzlečki, Kozniku, Mujčin, Vidović, Novaković, Župetić, Jakirović. Igrali so še: Henec, Vincetić, Vincelj, Filipović. Selektor: Robert Uroić. 

Članki iz rubrike