hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 30.05.2017 16:04:13

V Juršincih prvaka prvič odločili kazenski streli

Zmagovalna ekipa Manar GT
psno
Serija turnirjev Živjo, nogomet v organizaciji Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije se je na zadnji postaji pred finalnim turnirjem v Stožicah ustavila v Juršincih.

Kraj na ptujskem koncu je tokrat vskočil, ker v Kidričevem, ki je bilo na vrsti kot zadnje med prvoligaškimi mesti, nimajo primernega asfaltnega igrišča. Ta turnir je bil prvotno v koledarju zapisan že za 6. maj, tokrat pa so ga tako kot vse ostale vendarle uspešno izpeljali. Športni park Juršinci leži v precej idiličnem okolju, ki ga poznajo tudi ljubitelji lokostrelstva, poleg tega je blizu lovsko društvo. Park je znan tudi ljubiteljem malega nogometa, saj tam na za to zelo primernem igrišču poteka letna malonogometna liga, v kateri na leto organizirajo vsaj tri turnirje.

Na 10. turnir Živjo nogomet se je do četrtka zvečer, ko je zadnji rok za prijavo, prijavilo 21 ekip, a je ena tik pred zdajci udeležbo odpovedala, tako da jih je nazadnje ostalo 20. Te so razdelili v šest skupin s po tremi ekipami in eno z dvema, iz katerih so zmagovalci napredovali v četrtfinale, eno pa so izžrebali še med drugouvrščenimi ekipami. Tekme, ki so bile kot vselej zanimive in večinoma tudi izenačene, so potekale ob lepem, sončnem vremenu, morda je bilo čez dan celo že nekoliko pretoplo. To se je sprva malce poznalo na obisku, saj se je število gledalcev nekoliko povečalo šele v večernem času. Med prijavljenimi ekipami so prevladovale tiste iz domačega okolja, bilo pa je tudi nekaj takšnih, ki so že zaigrale na katerem od prejšnjih turnirjev in so prav v Juršincih hotele ujeti še zadnji vlak za nastop na finalnem turnirju v Stožicah. Ena takšnih je bila ekipa Gradbenega podjetja Condo, fantje večinoma prihajajo iz Grosuplja in so srečo poskusili že na uvodnem turnirju v ljubljanskih Stožicah. Tokrat so se prebili v finale, ki se je po rednem delu končal brez zadetkov, ekipi Manar GT pa so nato premoč priznali šele po izvajanju kazenskih strelov in se tako zadovoljiti s tolažilno nagrado, 100 litri pijače Union. Na dosedanjih 10 turnirjih je bilo tokrat prvič, da je bil zmagovalec odločen na takšen način. Tretje mesto in 50 litrov pijače Union je pripadlo ekipi fantov iz domačega okolja z imenom KMN Vitomarci. Turnir je tudi tokrat potekal v prijateljskem vzdušju, brez poškodb ali izključitev.

ZDAJ PA JURIŠ NA OBISK LIGE PRVAKOV

Poln kombi pijače Union in vstopnico v finale si je torej priigrala ekipa z imenom pokrovitelja Manar GT, ki prihaja iz Radencev in se bo z ostalimi zmagovalnimi ekipami na asfaltnem igrišču pred Stožicami 10. junija pomerila za skupnega zmagovalca. Čeprav priimki igralcev niso tako znani kot v nekaterih prejšnjih zmagovalnih ekipah, tudi to ekipo sestavlja nekaj fantov, ki že imajo izkušnje z igranjem futsala v prvi slovenski ligi. Mednje spada tudi Bojan Klemenčič, član KMN Benedikt, ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.

Eden izmed igralcev zmagovalne ekipe je o sodelovanju na turnirju Živjo, nogomet dejal naslednje: "Gre za sijajen turnir. Na enem mestu se zberejo najboljši igralci futsala v Sloveniji. Na srečo smo mi zadnji finalisti, ki se bodo borili v Ljubljani. Pričakovanja so velika. Smo mlada in uigrana ekipa, tako da mislim, da imamo velik potencial in možnost za končno zmago.« Tudi njegovi soigralci so pritrdili, da je ta turnir »prava stvar", ki prebuja dogajanje in mlade spodbuja, da se mali nogomet spet začne igrati tudi na asfaltnih igriščih, od koder izvira. To pa je bil tudi glavni namen, da so se organizatorji sploh lotili tega projekta.

Deset zmagovalnih ekip se bo torej čez 11 dni v Stožicah pomerilo za končno zmago, ki prinaša tudi glavno nagrado. Zmagovalce finala vseh turnirjev po Sloveniji čaka ekipni ogled izbrane tekme lige prvakov v prihajajoči sezoni s pokritimi stroški prevoza in bivanja, za kar bo poskrbel pokrovitelj lige prvakov Heineken. Mojstri malega nogometa radi povedo, da je prav ta nagrada zanje tudi glavni motiv, da so se lotili igranja na turnirjih Živjo, nogomet. 

DOSEDANJI TURNIRJI IN ZMAGOVALCI
24. 9. 2016 – Ljubljana (Fužine)
Zmagovalec: Vunder Bar
1. 10. 2016 – Domžale
Zmagovalec: RC Team
16. 10. 2016 – Koper
Zmagovalec: Hoti's style A
22. 10. 2016 – Velenje
Zmagovalec: Korektbau
29. 10. 2016 – Nova Gorica
Zmagovalec: Simda
25. 3. 2017 – Maribor
Zmagovalec: Tomaž Šic Bar
1. 4. 2017 – Krško
Zmagovalec: Bar Safir
22. 4. 2017 – Radomlje (Športni park Loka pri Mengšu)
Zmagovalec: Osman team
13. 5. 2017 – Celje
Zmagovalec: Ultra okno Velenje
27. 5. 2017 – Juršinci
Zmagovalec: Manar GT
10. 6. 2017 – Ljubljana, Stožice (finale)
DRUŽBENA OMREŽJA
Spremljajte #ZivjoNogomet na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ter na spletni strani www.zivjo-nogomet.si.
Galerija

Članki iz rubrike