Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 21.05.2017 14:02:07

Kandidat za gol leta: Erik Gliha zadel nemogoče! (video)

vszi
Derbi predzadnjega kroga drugoligaškega prvenstva sta odigrala Ankaran in Triglav, ki sta se razšla z rezultatom 3:3. Gledalci pa so videli tri izjemne zadetke, prednjačil pa je Erik Gliha!

Kranjčani so si že zagotovili napredovanje med prvoligaše, tako da sta zadnji tekmi za njih samo prestižnega pomena. Toda Triglav je želel sezono končati v velikem slogu, z zmagama nad najbližjima zasledovalcema Ankaranom in Dobom.

Z Ankaranom se je pomeril včeraj na koprski Bonifiki in se moral zadovoljiti s točko. Po 75 minutah je že kazalo, da se bodo orli v gorenjsko prestolnico vrnili kot zmagovalci, vodili so namreč že s 3:1, ampak do konca srečanja je Primorcem uspelo dvakrat zadeti in iztržiti remi.


Največ zaslug za to pa ima domači branilec Erik Gliha, ki je zabil dva izjemna gola. Toda pojdimo po vrsti, najprej je v deseti minuti Kristjan Arh Česen mojstrsko izvedel prosti strel, posnel pajčevino z levega zgornjega kota Paalovega gola, in goste povedel v vodstvo (akcija se začne pri 29:55 minute). Kranjčani so vodstvo zadržali samo šest minut, ko je Gliha udaril prvič. S približno tridesetih metrov je silovito sprožil in premagal nemočnega Elvisa Džafića (akcija se začne pri 35:20 minute).

V drugem polčasu je Triglav vnovič povedel, v 64. minuti je zadel Dino Suljević, v 75. pa po odličnem samostojnem prodoru še Nejc Križaj (akcija se začne pri 1:50:50). V 80. minuti je Jaka Štromajer uspešno streljal enajstmetrovko in domačine vrnil v igro.

V 89. minuti pa smo videli najlepši trenutek na tekmi. Gliha je približno v višini kranjskega kazenskega prostora prestregel žogo, z njo stekel ob avt črti in nato skoraj iz mrtvega kota streljal. Okroglo usnje je v visokem loku poletelo proti golu, preletelo Džafića in na presenečenje vseh končalo v mreži (akcija se začne pri 2:04:38). Zadetek, ki se ga ne bi sramovali niti največji svetovni nogometni mojstri. Res je, da je težko verjeti, da je Gliha nameraval narediti, kar je naredil, toda samostojno akcijo je zaključil na najboljši možen način.

Članki iz rubrike