ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 16.05.2017 18:50:31

NZS z novim generalnim sekretarjem. Naslednik Aleša Zavrla je presenečenje, ima tudi prvoligaške izkušnje!

Grega Wernig
Odgovorne naloge na sedežu krovne nogometne organizacija se je lotil nekdanji igralec ljubljanske Svobode.

Napovedi so se uresničile, NZS je dobila novega generalnega sekretarja, naslednik Aleša Zavrla, ki je nove izzive našel na Uefi, bo marsikoga presenetil. Izvršni odbor krovne organizacije je sklenil, da odgovorno nalogo zaupa 45-letnemu Ljubljančanu Marku Vavpetiču, ki bo položaj uradno zasedel 1. julija

Novi generalni sekretar NZS je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je pretežni del svoje karierne poti deloval v industriji investicijskih skladov, zadnjih nekaj let pa uspešno vodi svoje družbe, ki se ukvarjajo s poslovnim in finančnim svetovanjem, upravljanjem družb in naložb ter nepremičninskimi projekti.

MarkoAlpner
nzs/Marko Alpner
"Znanje, ki ga je novoimenovani pridobil v dobrih dvajsetih letih poslovnega delovanja, bo uspešno uporabljal in prenesel na nogometno področje. Nogomet je v zadnjih desetletjih iz športne igre prerasel v globalno gospodarsko dejavnost, s tem pa se je delovanje z nogometnih igrišč razširilo tudi na finančno in strateško upravljanje, kar bo poleg vodenja zveze tudi osnovna naloga generalnega sekretarja," so zapisali na spletni strani NZS in dodali, "da Vavpetič, ki je med vsemi kandidati najbolj prepričal ravno s svojim predstavitvenim programom meni, da je NZS v zadnjih letih naredila odločne in odlične korake ter znatno pripomogla k razvoju nogometa v našem prostoru. Na novem položaju namerava delovati skladno z začrtano strategijo, ob tem pa bo kot generalni sekretar zveze iskal priložnosti za razvoj na različnih področjih."

Otroštvo in mladost je Vavpetič preživel na igrišču NK Svoboda na Viču. Igral je v vseh selekcijah kluba in se še kot zelo mlad priključil članski ekipi, za katero je v sezoni 1991/92 nastopal v 1. SNL. Kasneje je aktivno nogometno pot nadaljeval v nižjeligaših Črnuče in Ivančna Gorica. Nogomet je ostal v njegovem srcu tudi potem, ko je delo nadaljeval kot direktor večih investicijskih skladov. Na povabilo pokojnega dr. Branka Elsnerja in Aleša Zavrla je sodeloval pri začetkih Otroške nogometne šole Ljubljana, kjer je deloval v odboru za finance.

Do Vavpetičevega nastopa na položaj generalnega sekretarja bo NZS v vlogi vršilca dolžnosti generalnega sekretarja NZS, vodil Matjaž Jaklič.

Članki iz rubrike