Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 12.04.2017 20:19:38

Milanič: Bili smo odlični, a tveganje nam ni prineslo uspeha

Grega Wernig
Po povratni polfinalni tekmi slovenskega pokala med Mariborom in Olimpijo, ki se je končala brez zmagovalca, s skupnim izidom 3:2 pa so se v finale uvrstili Ljubljančani, sta bila oba trenerja, razumljivo, različno razpoložena.

Trener zmajev Safet Hadžić je izrazil zadovoljstvo, da so njegovi varovanci izločili kakovostni Maribor: "V tem uspehu ne gledam na svojo prihodnost, zanima me samo, da do konca prvenstva poskusimo priti v zmagovalni niz. Za ekipo si želim, da poskusimo osvojiti pokal, kar bo blazno težko, saj so nasproti zelo kakovostne Domžale."

Hadžić je izpostavil, da je bila njegova taktika za današnjo tekmo tako imenovani taktični napad: "Nekaj igralcev sem spočil na prejšnjih tekmah, da bi se pripravili na Maribor in skušal z ekipo ujeti finale. Maribor ni imel česa izgubiti v pokalu, poskusil je z zelo napadalno igro. Velika stvar je, da smo se nekako uvrstili v finale, zdaj bom poskusil narediti vse, da gremo s tekme na tekmo, da skušamo to prenesti tudi v prvenstvo."

hadzic milanic 1
Grega Wernig


Trener vijoličastih Darko Milanič je dejal, da v mariborskem taboru niso veseli, saj so naredili veliko, igrali odličen nogomet, dominirali, gol pa je dolgo visel v zraku: "Bili smo odlični in ko se je samo še čakalo na gol, da bo do njega prišlo, smo ga dobili, kar je spremenilo potek tekme. Takrat se je nasprotnik še bolj zaprl, v tem so Ljubljančani dobri zaradi višine. Potem smo imeli dovolj nekih priložnosti, bili nevarni, a nismo uspeli zadeti. Žal mi je, da nismo prvi zadeli, da nismo šli naprej, saj smo odigrali odličen nogomet."

Na vprašanje, zakaj Dare Vršič ni začel v prvi postavi, je Milanič odgovoril: "Pa saj je pred nami še veliko tekem, pa tudi dejstvo, da se Marcos Tavares na takih tekmah, ko je malo prostora, odlično znajde. Pokazalo se je, da je bila ta poteza fantastična, ker je kapetan imel priložnosti, bil aktiven v zgoščenem prostoru. Po drugi strani pa je bilo vse pripravljeno, da po potrebi v igro dodaš še koga, da osvežiš ekipo. Vršič ima za samo štiri polne tekme, ko je šel v igro, smo imeli še veliko časa za spremembo izida, a nasprotniki bili zgoščeni v šestnajstmetrskem prostoru. Na koncu je Blaž Vrhovec sam zahteval menjavo, na njegovo mesto sem dal Gregorja Bajdeta, ker sta bila Milivoje Novaković in Luka Zahovič v končnici tekme že utrujena. Računal sem na to, da bomo dali dva igralca v igro, ki bosta obremenila njihove 'štoperje'. Načrt je bil tak, a s tem, ko smo veliko tvegali v napadu, tudi Dino Hotić je bil utrujen, smo izgubili posest. To je bilo tveganje, ki nam ni prineslo želenega uspeha. Tvegati moraš, tokrat se nam ni obrestovalo."


Sodniških odločitev mariborski strateg ni želel komentirati: "Pogledal si bom posnetke in potem bom lažje dal odgovor. Ta poraz na nas nikakor ne sme vplivati, to je peta tekma v nizu. Imamo igralce, ki so bolj obremenjeni, na to se nočemo ozirati. Ko tako igraš, kot smo mi danes, ti je lahko samo žal, da nismo napredovali. Igrali smo do konca, bila je zelo težka tekma, dober nasprotnik, ki se je odlično branil. V prvenstvu imamo še osem tekem, ki jih želimo odigrati odlično."

Članki iz rubrike