900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 10.04.2017 11:16:07

Pokalni derbi: Navijači Olimpije z nešportnim vedenjem pridelali visoko kazen

Grega Wernig
Sredin pokalni obračun v Stožicah je minil tudi v znamenju nešportnega vedenja navijačev obeh ekipo.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je zaradi nešportnega vedenja navijačev ostro kaznoval Olimpijo. Člani navijaške skupine Green Dragons so med tekmo petkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, ob njegovi zamenjavi so žalili enega izmed igralcev gostujoče ekipe, dvakrat so se tudi žaljivo izražali o sodniku.


V 76. minuti tekme so na tribuni množično prižgali bakle (20 do 25), odjeknilo pa je tudi vsaj 12 močnih detonacij kot posledica aktiviranja petard in njim podobnih pirotehničnih sredstev. S početjem so nadaljevali v 82. minuti tekme in na tribuni prižgali pet bakel. V 86. minuti tekme so na tribuni prižgali tri bakle, pri čemer so eno odvrgli tudi na igralno površino, kamor so z njihove strani prileteli tudi trije predmeti. Zaradi vsega naštetega in ob upoštevanju predkaznovanosti bo moral ljubljanski prvoligaš odšteti 6.850 evrov.

Nešportno so se vedli tudi privrženci Maribora, ki bo moral odšteti 2.550 evrov kazni. Navijači mariborskega prvoligaša so med tekmo trikrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, v 34. minuti so na tribuni prižgali eno, v 49. minuti pa še osem bakel, pri čemer so eno odvrgli tudi na igralno površino.

Članki iz rubrike