Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 05.04.2017 16:55:58

Novi trener Nafte pred prekmursko klasiko prilil še nekaj olja na ogenj

Drago Wernig - TAKA
Sezono je začel kot trener Mure, zdaj to nalogo opravlja pri soboškem večnem rivalu. Franc Fridl je na klopi Nafte nasledil Slobodana Đurića, v novi vlogi bo debitiral v obračunu s svojim nekdanjim klubom iz Fazanerije.

Nafta je pomlad na tretjeligaškem vzhodu začela zelo prepričljivo in upravičila vlogo favorita. Najprej z zmago v Beltincih, nakar je sledila domača petarda proti Tromejniku in na ravnici ga bržčas ni bilo junaka, ki bi si drznil napovedati, da bi naftašem lahko spodrsnilo v Turnišču. Pa jim je, kar je pod vinogradi zanetilo vihar, ki je odnesel trenerja Slobodana Đurića. Le nekaj ur je trajalo, da so vodilni možje kluba izbrali njegovega naslednika, izziva se je lotil Franc Fridl. Vsekakor je zanimivo, da je prvenstvo začel na črno-beli klopi, kjer ga je nasledil Zlatko Gabor, ki bo njegov nasprotnik na lendavskem debiju.

"Pravijo, da so čudna pota Gospodova, kaj šele trenerska," se je nasmejal Franc Fridl, ki je po odhodu iz Fazanerije uslišal prošnjo iz Zavrča in pomagal v tamkajšnji nogometni šoli. A zdaj je pred njim nov projekt, ki se ga roko na srce ni nadejal. "Klic iz Lendave me je presenetil. Vsekakor me je. Z vodilnimi možmi kluba smo opravili kar dolg pogovor in našli skupne točke, ki so privedle do sklenitve sodelovanja. Za zdaj je dogovor do konca sezone, potem bomo videli, kako in kaj naprej," pravi nekdanji trener Mure. Glede na rivalstvo med Mursko Soboto in Lendavo privrženci črno-belih nad njegovo odločitvijo bržčas niso navdušeni. "S tem se zares ne obremenjujem. Ukvarjam se s trenerstvom. To je moj posel, poleg tega so bili navijači Mure tisti, ki so hoteli, da odidem iz Fazanerije. Takrat se jim je želja uresničila, zdaj gremo naprej vsak po svoji poti," je Franc Fridl v pričakovanju vročega obračuna prilil še nekaj olja na ogenj.


"Veselim se izziva, zelo se ga veselim, prav tako mi je kristalno jasno, kaj moramo storiti. Zanima nas zgolj in samo napredovanje med drugoligaše, na kaj drugega ne smemo niti pomisliti. Obljubim lahko, da bom dal vse od sebe. Tako kot vedno in povsod. Vsi si bomo prizadevali po najboljših močeh, da bi dosegli namen. Prepričan sem, da ga bomo," je pristavil novi trener Nafte.


Zdaj ga torej čaka prekmurska klasika, v soboto bo v Lendavi gostovala Mura. Sanjski ali peklenski debi? "To mora biti za vsakega akterja v prvi vrsti dogodek. Prijeten dogodek, nogometni praznik, v katerem bodo gledalci prišli na svoj račun. V katerem bodo uživali. Zame je super, da bom zgodbo pri Nafti začel na takšen način, tega se veselim," je še povedal Franc Fridl.

Značke: nafta, mura, franc-fridl

Članki iz rubrike