Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rb
rb
2 21.02.2017 20:33:28

Potrebujete žaromete? Završki so na voljo! Cena? Ni ravno drobiž ...

Grega Wernig
Potem ko je moral Miran Vuk poleti zaradi zastoja srca v bolnišnico, je bilo bolj ali manj jasno, da zaradi njegovega dolgotrajnega okrevanja v završkem nogometu nič več ne bo, kot je bilo. In res ni ...

Še ne tako dolgo tega je bil Zavrč pogosto v središču pozornosti nogometnega dogajanja na sončni strani Alp, toda medtem so se razmere močno spremenile. Potem ko so si na igrišču zagotovili obstanek med elito, so Haložani ostali brez tekmovalne licence, a tudi to ni zlomilo Mirana Vuka, ki je bil odločen, da se bo njegova ekipa vrnila na prvoligaško prizorišče. S hkratnim bojem v iskanju zadoščenja oziroma utemeljevanjem, da licenčna komisija NZS ni ravnala prav, ko Zavrču ni dovolila igrati v PLTS. Kot je znano, se je prvi mož občine in kluba obrnil tudi na Mednarodno športno razsodišče (CAS), postopek v Lozani je že stekel, toda 8. julija se je vse postavilo na glavo. Miran Vuk je doživel zastoj srca, po katerem se je boril za življenje. Slaba dva meseca je bil v komi in danes še vedno okreva, seveda pa je bilo kot na dlani, da bo njegovo zdravstveno stanje v zelo veliki meri oziroma usodno vplivalo na prihodnost nogometa v Zavrču.

Častni predsednik ter brat alfe in omege kluba Roman Vuk si je prizadeval zgodbo z zelo omejenimi finančnimi sredstvi vendarle nekako nadaljevati, a je kmalu obupal. Po 12 krogih v 2. SNL v tej sezoni so v Zavrču potrdili namigovanja, da je članska ekipa izstopila iz lige; z obljubo, da jo bodo za naslednjo sezono znova poskušali sestaviti, mlajše selekcije pa naj bi vmes nemoteno delovale naprej. In to se tudi zares dogaja. Mladinska ekipa denimo tekmuje v 2. SML – vzhod in je po jesenskem delu prvenstva na šestem mestu na lestvici. Rezultati kadetov so bili precej slabši, starejši in mlajši dečki so dejavni v ligi MNZ Ptuj.

Kakopak je hvale vredno, da mlajše selekcije še "živijo" in tekmujejo, vendar je obenem bolj ali manj jasno, da bo iz leta v leto bolj zahtevno. Ker je zelo težko zagotoviti prepotrebna finančna sredstva, poleg tega bodo nadobudni nogometaši bržčas v vse večji meri izbirali okolja, v katerih bodo našli motivacijo tudi ali predvsem v tem, da bi napredovali v člansko zasedbo, ki je v Zavrču zdaj torej ni in menda naj bi tako kljub drugačnim napovedim ostalo do nadaljnjega.

miran vuk gw
Grega Wernig
Še največjo oviro pa predstavljajo dolgovi, ki jih je treba poravnati. Miran Vuk je imel preračunano, kako bi poslovanje dvignil na zeleno vejo, a so mu zdravstvene težave onemogočile, da bi izpeljal odmevne prestope in tako dobil zajetne odškodnine, s pomočjo katerih bi še naprej krmaril završko nogometno barko. Tudi nekateri drugi dogovori so razumljivo padli v vodo in postali neuresničljivi. Vzdrževanje sicer čudovitega stadiona v osrčju Haloz in pomožnih igrišč, ki ponujajo odlične pogoje za vadbo, prav tako nikakor ni poceni, zato pač ni presenečenje, da v Zavrču iščejo vse mogoče rešitve, da bi prišli do denarja.

In ena od teh je – prodaja žarometov. Da, prav ste prebrali. V Zavrču so prišli na idejo, da bi si finančno injekcijo, ki bi jim olajšala življenje, zagotovili na tak način, vendar za zdaj brez uspeha. Po naših informacijah je bilo nekaj klubov, ki jih je nakup "svetlobe" zanimal, a so si naposled premislili. Ne (samo) zaradi cene. Zavrčane naj bi sicer projekt večernih tekem stal nekaj več kot 300 tisoč evrov, zdaj pa so to pridobitev menda pripravljeni odstopiti za 160 tisoč evrov. Ampak to je »gola« cena, h kateri je treba prišteti še demontažo, ki je vse prej kot lahek zalogaj in tudi vse prej kot poceni. Zato vse kaže, da se bodo žarometi vendarle in kljub vsemu še kar nekaj časa bohotili v Zavrču. Ugasnjeni ...

Članki iz rubrike