Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 16.02.2017 17:29:03

Na sodišču tudi Ante Šimundža in Damjan Bohar

Drago Wernig - TAKA
Domnevne zlorabe v Muri 05: v sredo zaslišanih enajst prič.

Murskosoboška kazenska sodnica Natalija Pavlič Goldinskij je nadaljevala prečesavanje obtožnega akta, v katerem je državni tožilec Drago Farič nekdanjo predsednico danes propadlega prvoligaša Mure 05 Natašo Horvat Barić in nekdanjega kapetana moštva Fabijana Cipota obtožil goljufije, poroča današnji Vestnik.

Spomnimo, pred začetkom klubskih priprav januarja 2013, sta si od Leona K. iz okolice Murske Sobote, ki je zadel vrtoglav znesek denarja v eni izmed evropskih iger na srečo, izposodila 35 tisoč evrov. Stik je vzpostavil Cipot, Horvatova je podpisala posojilno pogodbo. Dogovor med strankama je bil, da milijonar dobi vrnjeno posojilo, potem ko bo klub prodal perspektivnega igralca Matica Maruška.

simundza dw
Drago Wernig - TAKA

Ampak kot je znano, scenarij rešitve ni uspel. Zaradi dolgov je Matic Maruško iz Fazanerije v Spartak iz Trnave prestopil brez odškodnine in črno-beli posojila loterijskemu dobitniku kakopak niso vrnili. Horvat Barićeva je obtožena še kršitve temeljnih pravic delavcev, saj klub nogometašem ni plačeval dogovorjenih obveznosti.


Nekdanja predsednica se za zdaj še ni zagovarjala, na predobravnavnem naroku, ko ni sprejela Faričeve ponudbe desetih mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let v zameno za priznanje krivde, pa je izjavila: "Brez tega denarja sploh ne bi mogli začeti spomladanskega dela sezone. Pri sklepanju pogodbe, ki smo jo podpisali vsi člani upravnega odbora, nisem imela nobenih skritih namenov." Cipot se brani z molkom – Farič mu je ponudil pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta, so zapisali v Vestniku.

V sredo se je pred Pavlič Goldinskijevo zvrstilo enajst prič. Med drugim so bili zaslišani člani nadzornega odbora Mure 05, ki so poudarjali, da je v klubu dejansko vladalo razsulo, a da so vsi delali v dobri veri. Hkrati so obremenili nekdanjega predsednika Miroslava Topića (v zameno za milejšo kazen je že pred časom s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde, obsojen je bil na 27 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo štirih let), ki da je prikrival stvarne podatke, zato so ga 25. januarja 2013 na izredni skupščini odstavili. Na krov takrat že potapljajoče se barke je prišla Horvat Barićeva, ki je vzdržala le pol leta. Oziroma do 14. junija 2013, ko Mura 05 ni več dobila licence NZS za igranje v 1. SNL, in je nato odstopila in klub je bil izbrisan iz uradnih evidenc društev. O tem, da so bile razmere nevzdržne in da klub ni izpolnjeval svojih obveznosti glede plač in prispevkov, sta kot priči tokrat govorila tudi takratni trener Ante Šimundža in takratni igralec Damjan Bohar.

Sojenje se bo nadaljevalo 12. aprila.

Članki iz rubrike