Mobilna verzija
ro
ro

Ne boste verjeli, katera košarkarska legenda simpatizira z Muro (foto)

Drago Wernig - TAKA

Soboški črno-beli imajo še vedno veliko privržencev.

Na sončni strani Alp je veliko takih, ki bi Muro znova radi videli na slovenskem prvoligaškem prizorišču. In polno Fazanerijo, ki je v preteklosti ponudila zares lepo število spektaklov. Črno-beli so zdaj na novi poti, tekmujejo v tretjem kakovostnem razredu, toda z jasno izraženo željo, da bodo že v prihodnji sezoni igrali med drugoligaši.

Številni, ne le na prekmurski ravnici, še vedno podrobno spremljajo rezultate murašev, ne manjka niti njihovih privržencev po vsej državi. Med njimi pa je tudi nihče drug kot največja slovenska košarkarska legenda Ivo Daneu. Z reprezentanco Jugoslavije je krojil evropski in svetovni vrh, na SP v Ljubljani je osvojil zlato medaljo, in je za zdaj prvi in edini Slovenec sprejet v Mednarodni košarkarski hram slavnih.

3daneu
Pred časom se je Ivo Daneu mudil v Murski Soboti in bil kakopak deležen velike pozornosti, domačine pa je navdušil tudi s tem, ko je priznal, da mu je Mura pri srcu in da ji neizmerno želi, da bi se vrnila med elito. Svojo naklonjenost črno-belim je med drugim pokazal tudi s tem, ko se je fotografiral s klubskimi simboli. Tudi v družbi predsednika Borisa Cigüta in trenerja Zlatka Gaborja.

Značke: ivo-daneu , mura