Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 22.12.2016 09:56:13

Prevarani loterijski milijonar v Fazaneriji: Tožilstvo Fabijanu Cipotu ponudilo pogojno zaporno kazen

Nekdanja predsednica Mure in nekdanji slovenski reprezentant na zatožni klopi.

Mure 05 že zdavnaj ni več, a pogorišče še vedno ni povsem očiščeno. Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je nadaljevalo sojenje nekdanji predsednici Nataši Horvat Barič ter nekdanjemu kapetanu in športnemu direktorju Fabijanu Cipotu, ki ju je tožilstvo obtožilo goljufije, ko sta si od Leona K. iz okolice Murske Sobote januarja 2013 izposodila 35 tisoč evrov, ki sta jih vložila v klub. Horvat Baričeva in Cipot sta zanikala krivdo, poroča spletna stran pomurje.si. in dodaja, da je stik z Leonom K., sicer loterijskim milijonarjem, vzpostavil Cipot, Horvatova je podpisala posojilno pogodbo. Vpletene stranke so dosegle dogovor, da Leon K. dobi vrnjeno posojilo iz naslova odškodnine, ki jo bodo črno-beli dobili od prodaje Matica Maruška. Toda takšen scenarij se ni uresničil, takrat obetavni vezist je namreč Fazanerijo zaradi neporavnanih obveznosti zapustil kor prost igralec in Mura 05 dolga ni vrnila.

fazanerija dw
Drago Wernig - TAKA
Leon K. je na sodišču med drugim povedal, razkriva pomurje.si, da je popustil pod pritiski in denar posodil. Z Muro 05 je podpisal pogodbo, v kateri je bilo zapisano, da mu bo klub januarja 2014 vrnil denar, vendar se to ni zgodilo. Kot je še dejal, želi le, da mu vrnejo tisto, kar je njegovo, zato je tudi proti Horvat Baričevi in Cipotu vložil pravno-premoženjski zahtevek.

Nekdanja predsednica je obtožena še kršitve pravic delavcev, saj Mura 05, ko ji je predsedovala, igralcem ni plačevala obljubljenih obveznosti. V zameno za priznanje krivde jima je tožilstvo ponudilo pogojne kazni – Horvat Baričevi 10 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let in Cipotu pet mesecev s preizkusno dobo enega leta.



Članki iz rubrike