IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 07.12.2016 08:52:49

Bojan Prašnikar: Da bi postal Katančev šef, nisem razmišljal

Arsen Perić
Druga seja Volilne komisije NZS, ki je obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednike krovne organizacije, ki bodo 15. decembra na Brdu pri Kranju, bi gotovo minila precej neopazno, če ne bi razkrila presenečenja. Za marsikoga velikega. Za podpredsedniški položaj se namreč poteguje tudi nihče drug kot Bojan Prašnikar, ki je za naš časnik pojasnil svojo odločitev.

Dvomov o tem že nekaj časa ni bilo, po zasedanju Volilne komisije NZS pa jih tudi uradno ni več. Za naslednika Aleksandra Čeferina se bosta potegovala Radenko Mijatović, ki so ga predlagale MNZ Gorenjske Kranj, MNZ Lendava, MNZ Ljubljana, MNZ Ptuj ter ZNSS, in Matjaž Nemec, čigar predlagatelj je MNZ Nova Gorica.

Na sedež krovne organizacije na Brdu pri Kranju je prispelo tudi šest veljavnih kandidatur za podpredsednika. Za štiri mesta se bodo "udarili" Bojan Prašnikar (ZNTS), Franc Kopatin (MNZ Nova Gorica), Milan Jarc (MNZ Maribor), Stanko Glažar (MNZ Ptuj), Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota) in Franci Zavrl (MNZ Ljubljana). Gre za znane funkcionarje v svetu slovenskega nogometa, toda za enega med njimi to pač ne velja. Za vsekakor najbolj zveneče ime. Bojana Prašnikarja kakopak poznamo kot uspešnega trenerja ter nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste, zdaj pa se izkušeni strokovnjak torej namerava podati v drugačne vode. In ni jih malo, ki so nad njegovo odločitvijo presenečeni.

"Kandidirala me je trenerska organizacija, za podpredsednika NZS se potegujem v njenem interesu. Iz preprostega razloga, ker iščemo možnosti, na kakšen način vplivati na stanje v slovenskem nogometu ter ga urejati," je pojasnil Bojan Prašnikar in poudaril, da ima motivov za nove izzive več kot dovolj: "Poglejte, motivov imam najbrž več kot marsikdo drug, ki je že na odgovornem položaju in bi lahko storil marsikaj. Še vedno sem predan nogometu. Ogledam si ogromno tekem, spremljam dogajanje, vse to je preprosto del mene. Poznam razmere in vidim veliko težav, ki bi jih bilo po mojem mnenju mogoče rešiti. Urediti nekatere stvari. Na osnovni tega smo v ZNTS prišli do zaključka, da je smiselno kandidirati."


CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike