nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 07.11.2016 09:44:00

Večna derbija 'mulcev': Olimpija uspešnejša od Maribora (video)

Drago Wernig - TAKA
Rivalstvo med Mariborom in Olimpijo ni prisotno samo v članski konkurenci, temveč tudi v mlajših.

In včeraj je bil na sporedu dvojni večni derbi. V Mariboru sta se pomerili mladinski in kadetski ekipi vijoličastih in zeleno-belih. Čeprav so Štajerci na vseh lestvicah uvrščeni višje od svojih večnih rivalov, so bili tokrat uspešnejši 'mulci' Olimpije. 

Ljubljančani so na kadetskem večnem derbiju slavili zmago z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je dosegel Stefan Petrović. Mladinski derbi se je končal z remijem z 2:2, čeprav so zmaji vodili že z 2:0. Za goste sta v polno merila Patrick Kolar Robnik in Matevž Turkuš, pri Mariboru je oba zadetka dosegel Luka Štor


Na kadetski lestvici kljub porazu še naprej vodi Maribor, ki ima 27 točk, Domžale imajo ob dveh tekmah manj tudi 2 točki manj, sledi Krško s 23 točkami. Olimpija je na 7. mestu z 18 točkami, vendar ima dve tekmi manj od vijoličastih. 

Na mladinski lestvici prav tako vodijo Mariborčani, ki imajo 25 točk, drugi je Triglav s petimi točkami zaostanka (in tekmo manj), tudi tretji Koper in četrti Publikum imata 20 točk. Olimpija je na 9. mestu s 16 točkami (in tekmo manj od vijoličastih). 

Še pogled na skupno lestvico, kjer je prvi Maribor z 52 točkami, Domžale so druge s 44 točkami (štirimi tekmami manj), tretji je Publikum z 42 točkami. Olimpija je trenutno na 7. mestu s 34 točkami in tremi tekmami manj od Maribora. 

Značke: maribor, olimpija

Članki iz rubrike