902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ro
ro
0 21.05.2016 13:02:26

V 2. SNL pod drobnogledom policije?

Zadnji krog drugoligaškega prvenstva se je začel že sinoči, Šenčur je s 3:2 ugnal Veržej, preostale štiri preizkušnje bodo danes. V Radomljah bodo proslavili prvo mesto, nekaj minut pred 19. uro bomo izvedeli, kdo bo igral v dodatnih kvalifikacijah in kdo bo drugi potnik v nižji kakovostni razred.

Radomljani so si vrnitev med elito zagotovili že pred zadnjim krogom, danes bodo uspeh dostojno proslavili. Sestavni del slavja bodo nogometaši Drave, ki pa bodo gotovo osredotočeni le na to, da bi osvojili ves izkupiček, s katerim bi se morda povzpeli na drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, kar bi bil za novince kakopak izjemen uspeh, toda Ptujčani usode vendarle nimajo v svojih rokah. V boljšem položaju so Kidričani, ki bodo v Kranju merili moči z Zarico. Gostitelji so se znebili vseh skrbi okrog obstanka in tudi zaradi tega in zlasti zaradi trenutne forme nogometašev Aluminija bi bilo vse z izjemo zmage gostov veliko presenečenje.


Kar zadeva dno lestvice, je že nekaj časa jasno, da je izpadel Šenčur, drugi potnik v nižji kakovostni razred bo Ankaran ali Tolmin, ki je dvignil ogromno prahu z obtožbami, da je bil izid ene od tekem  prejšnji konec tedna prirejen. Puntarji s konkretnimi podatki niso postregli, a prevladuje mnenje, da bržčas merijo na dvoboj Veržej – Ankaran, ki se je razpletel z zmago Primorcev s 4:2, s katero so naredili velik korak proti obstanku. Obeta se preiskava, s sedeža NZS, kjer so sprožili določene postopke, so namreč sporočili, da so zadevo predali policiji ...

Sicer pa se bo ekipa, ki jo vodi Vlado Badžim, na svojem igrišču pomerila z Dobom. Gostitelji potrebujejo neodločen izid, da bi ostali na varnem osmem mestu, Tolmin bo gostil Triglav. In ob nujni zmagi upal na pomoč nogometašev Damijana Romiha ...

Če bi imela Ankaran in Tolmin na koncu enako število točk, bi zaradi boljšega izkupička v medsebojnih tekmah v ligi ostali Tolminci, kakopak pa se samo po sebi zastavlja, ali so se ustrezni organi že lotili preiskovanja obtožb, ki so dvignile ogromno prahu? Bodo današnje preizkušnje pod drobnogledom policije? Vsaj nekatere?

Pari zadnjega kroga, danes ob 17. uri: Radomlje – Drava, Zarica – Aluminij, Ankaran – Dob, Tolmin – Triglav; sinoči: Šenčur – Veržej 3:2 (1:0)

Članki iz rubrike