Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.10.2014 20:00:58

Kopru veliki preobrat, Guberac z zvitim gležnjem

Arsen Perić
Nogometaši Luke Kopra so v četrtfinalu pokala Slovenije po podaljšku s 4:1 premagali Gorico in se uvrstili v polfinale. Toda razloga za slavje vendarle ni, saj je poškodbo gležnja staknil kapetan domačih Ivica Guberac.

Številni so prečrtali Koper, potem ko je slednji prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokala v Novi Gorici izgubil z 1:3. Tedaj so domači vodili že s 3:0, toda nato gostom dopustili, da so zabili vsaj časten zadetek. No, vsaj tedaj se je zdel le častne narave... Takrat se z njim nihče ni kaj prida obremenjeval, prednost oziroma zaostanek, odvisno, s katerega dela Primorske ste pogledali na rezultat, je bil(a) ne glede na vse velik(a).

Toda prav tisti gol iz Nove Gorice, pod katerega se je v 63. minuti podpisal Mitja Lotrič, je tudi včeraj na Bonifiki odigral sila pomembno vlogo. Ko je tako Leo Ščulac v 92. minuti, ko so bili torej gostje že pripravljeni na slavje, žogo poslal v mrežo Gorice, si je Koper tudi po zaslugi omenjenega Lotričevega zadetka priigral podaljšek. In v slednjem še napredovanje med štiri najboljše.

Nasploh je bila povratna tekma nekaj boljšega, predvsem pa najbolj razburljivega, kar so primorski ljubitelji nogometa videli v zadnjem času. Dolgo se je zdelo, da bo Koper le s težavo izid s prve tekme preobrnil v svojo korist. Tudi največji optimisti so obupali v zaključku prvega polčasa, ko je Milanov vajenec Ezekiel Henty uspešno izvedel enajstmetrovko in izenačil na 1:1.

Miha Gregorič, nekdanji igralec Gorice, je nato v drugem polčasu poskrbel, da je bila končnica vsaj nekoliko bolj napeta, zadnje minute pa za infarkt. Kot že velikokrat poprej je bil gol v sodnikovem dodatku izjemna injekcija samozavesti za Koper in neverjeten demotivacijski prijem za Gorico. Vse to je vodilo še do četrtega zadetka domačih, pod katerega se je v 98. minuti podpisal Matej Pučko.

Morda bi Gorica, ki je zaključila z branjenjem pokalne lovorike, imela kaj več možnosti za odrešilni drugi gol, a kaj, ko je tekmo končala s kar tremi igralci manj! V drugem polčasu sta bila izključena Salomon Enow in Marshal Johnson, v podaljšku pa se je poškodoval še Henty, ki ga trener Miran Srebrnič ni mogel zamenjati. Skratka, trije novogoriški Afričani so predčasno končali z nastopi na Bonifiki, kar je bila jasno še dodatna voda na koprski mlin.



Da bi bilo veselje v koprskem taboru po tekmi še toliko večje, je nehote poskrbel še Ivica Guberac. Kapetana so morali že v prvem polčasu odnesti z igrišča, ker so mu zdravniki nogo zavili v opornico, so se številni zbali, da gre za hujšo poškodbo. Toda po prvem pregledu je trenerja Alena Ščulca in vse ostale, ki so tako ali drugače povezani s koprskim klubom, še kako razveselila novica, da si je vplivni kapetan menda le zvil gleženj.


Koper - Gorica 4:1 (3:1, 1:1)

Koper - Stadion Bonifika. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).
Strelci: 1:0 Štromajer (30), 1:1 Henty (45, enajstmetrovka), 2:1 Gregorič (57), 3:1 Štulac (92+), 4:1 Pučko (98).
KOPER: Hasić, Gregorič, Halilović, Hadžić (od 83. Srećković), Guberac (od 39. Žibert), Črnigoj (od 87. Blažič), Šme, Pučko, Lotrič, Štulac, Štromajer. Trener: Alen Ščulac.
GORICA: Simčič, Širok (od 46. Vanin), Modolo (od 39. Kavčič), Jogan, Enow, Vetrih, Žigon, Johnson, Arčon, Makinwa (od 75. Venturim), Henty. Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni: Guberac (31), Žibert (44), Štromajer (91), Lotrič (104); Širok (31), Enow (59), Simčič (90).
Rdeča kartona: Enow (80), Johnson (92).

Članki iz rubrike