pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
2 06.04.2024 11:06:06

Brez zavor! Hrvati udarili po svojem rojaku, Matjaža Keka pa dvignili v nebo! Ne obstajajo neumna…

Martin Metelko
Na Hrvaškem je počilo.

Trener Rijeke Željko Sopić je v naši južni soseščini trn v peti novinarjem in obratno, po enem od številnih kratkih stikov pa so se oglasili pri hrvaškem društvu športnih novinarjev (HZSN) in Sopiću nalili čistega vina. Kaplja čez rob so bili njegovi odgovori novinarju MAXSporta Matku Mihaljeviću, ki mu je na povsem običajno vprašanje o naslednjem tekmecu, Hajduku, zabrusil, da postavlja bedasta vprašanja in zapustil prostor.

Zdaj so mu hrvaški novinarji namenili odprto pismo, v katerem so kot primer dobre prakse izpostavili nekdanjega trenerja Rijeke, zdaj selektorja Slovenije Matjaža Keka.

»Rijeka je hit te sezone, vodilna ekipa hrvaškega prvenstva in finalist pokala, a namesto pozitivnega ozračja ena oseba iz tedna v teden izraža samo jezo in bes. Upravičeno zaradi stanja nekaterih zelenic na stadionih, a povsem neupravičeno na predstavnike javnosti, novinarje,« so začeli v zapisu in zadevo konkretizirali: »Od benignih izjav, kako ne vidimo, da je srečen, ali da so novinarji mogoče trenerji in vedo več od njega, do tavanja in štrikanja glede 'neumnosti v naslovih' … Stresanje frustracij na novinarje med skoraj vsako novinarsko konferenco ali intervjuji novinarjev s pravicami za prenose tekem pove več o Željku Sopiću kot novinarjih. Pa naj smo še tako 'neumni in nepripravljeni'.«

Hrvaški novinarji so našteli nekaj primerov, kako je Sopić napadal novinarjem, med njimi najostreje Valentino Miletić in Mihaljevića, ki bi trenerju Rijeke naj ob neki priložnosti celo vnaprej povedal, kaj ga bo vprašal, nato pa je Sopić pred mikrofonom začel poniževati novinarja.

»Še na začetku lanskega decembra je očital novinarjem, da malo preveč omenjajo Matjaža Keka, a prav slovenski strokovnjak je pokazal, da je ne samo eden najboljših trenerjev, ki so kdajkoli delovali v HNL, temveč tudi pravi PR-mojster. Z njim je bilo novinarjem v užitek sodelovati, on pa je prek njih znal plasirat takrat potrebna opozorila, podobna današnjim Sopićevim, kot je problem slabih zelenic. Željko Sopić ne bi smel pozabiti, da ljudje z mikrofoni le opravljajo svoj posel, kot on opravlja posel trenerja. In da ne obstaja neumna vprašanja, ampak samo neumni odgovori. Zato ga prosimo, da se do novinarjev začne obnašati korektno in spoštljivo, kot se oni do njega,« je zaključeno v izjavi, ki jo je podpisal predsednik društva Jura Ozmec.

Članki iz rubrike