franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 13.02.2024 23:05:07

Šeško bo še dolgo sanjal vratarja Reala: Čudežni Lunin prinesel zmago Špancem

Profimedia
Dolgo pričakovan obračun osmine finala lige prvakov, v katerem se je slovenski dragulj Benjamin Šeško pomeril proti najboljšemu klubu v zgodovini evropskega nogometa, ni razočaral. Izjemen dvoboj, ki ga je Šeško odigral v celoti, drugi Slovenec Kevin Kampl pa je priložnost dobil v zadnjih minutah, je bil poln drame, ki so jo na koncu dobili Španci.

Če bi po desetih minutah obračuna med Leipzigom in Realom iz Madrida semafor na Red Bull Areni kazal številko tri pod grbom domačega moštva in eno veliko ničlo pod grbom favoriziranih gostov, to nikakor ne bi bilo nezasluženo. Če bi na taistem semaforju pisalo zgolj eno ime, tisto slovenskega nogometnega dragulja, prav tako ne. Kaj lahko bi se lahko na impresivnem stadionu svetilo Benjamin Šeško (2, 3, 10). A se ni. Po zaslugi treh akterjev. Prvi je Irfan Peljto, delivec pravice iz Bosne in Hercegovine, ki je skupaj s svojimi pomočniki v drugi minuti razveljavil Šeškov zadetek. Po zelo ponesrečenem strelu Davida Rauma je slovenski napadalec žogo z glavo poslal v mrežo. Stranski sodnik je dvignil zastavico in označil prepovedani položaj. Počasni posnetek je pokazal, da slovenski reprezentant ni bil v prepovedanem položaju, a se je v njem nahajal Benjamin Henricks, ki naj bi pri posredovanju oviral vratarja Reala Andrija Lunina. Stroga odločitev, za mnoge prestroga. Drugi od omenjenih treh akterjev je bil včeraj zares izjemni vratar Reala. Lunin je odigral tekmo kariere, bil je enostavno nepremagljiv. V tretji minuti je zlahka ulovil preskromen strel Šeška po odlični podaji Xavija Simonsa, v deseti minuti pa je na fantastičen način obranil močan poskus Slovenca, ki je po podaji Danija Olma stekel sam proti golu kraljevega kluba. Tretji akter je seveda Šeško sam. Znašel se je v tako odličnih priložnostih, da bi jih enostavno moral izkoristiti. In ne, nismo pozabili na dvojino, kajti dve opisani priložnosti sta bili zgolj prvi dve od zares številnih, ki si jih je včeraj pripravil Šeško.

Slednji je bil z naskokom najbolj nevaren nogometaš Leipziga. Že v prvem polčasu je enkrat v lepi situaciji zadel zunanji del mreže, v drugi pa mu je tik pred strelom žogo izbil sicer defenzivni vezist Reala Aurelien Tchouameni. Tudi v drugem polčasu je bil Šeško še naprej nevaren. Takoj po prihodu iz garderobe je z glavo meril premalo natančno, potem je poskusil iz neposredne bližine, toda Lunin je obranil tako njegov strel, kot strel Olma pred tem. Tudi tukaj se priložnosti Šeška ne končajo, v 81. minuti je poskusil še z enim topovskim udarcem, toda Ukrajinec je tudi to uspel obraniti. Tako kot poskusa Simonsa in rezervista Haidaraja. Skupaj je Lunin zbral neverjetnih devet obramb, vratar Leipziga Peter Gulacsi na drugi strani zgolj dve. Povsem nemočen je bil pri fantastičnem golu Brahima Diaza, ki je na izjemen način zaključil odlično solo akcijo, nemočen pa je bil tudi pri poskusu Viniciusa, a je Madžara takrat rešila vratnica. Skupno gledano je Leipzig pustil precej boljši vtis od Reala, toda v nogometu umetniški vtis seveda ne šteje nič. Na drugi tekmi je Manchester City v gosteh pri Kobenhavnu prišel do lepe zmage (3:1). Gole so prispevali Kevin De Bruyne, Bernardo Silva in Phil Foden, za Dance je zadel Magnus Mattsson.

Članki iz rubrike