zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
6 04.11.2023 18:10:18

Šešku znova le drobtinice

Profimedia
Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so v 10. krogu nemškega prvenstva premagali Hoffenheim s 3:2 in bodo tudi po razpletu derbija med dortmundsko Borussio in Bayernom iz Münchna (18.30) ostali na prvem mestu razpredelnice. Slovenska nogometaša Benjamin Šeško in Kevin Kampl sta z Leipzigom pri Mainzu izgubila z 0:2.

Lekarnarji iz Leverkusna so na tekmi v Hoffenheimu po golih Floriana Wirtza (9. minuta) in Alexa Grimalda (45.) že vodili z 2:0, a so domači v prvi tretjini drugega polčasa izenačili. Zadela sta Anton Stach (56.) in Wout Weghorst (58.). Za končnih 3:2 je v 70. minuti še drugič na tekmi zadel zadel Grimaldo.

Bayer je to sezono točki oddal le v gosteh proti Bayernu (2:2) in ima na lestvici 28 točk. Bavarci bodo derbi proti Borussii iz Dortmunda pričakali s 23 točkami, Borussia ima na četrtem mestu še dve manj. Vmes je še Stuttgart, ki je zbral 21 točk.

Medtem ko nogometaše Stuttgarta v nedeljo čaka obračun proti Heidenheimu, je Leipzig zapravil možnost, da bi se točkovno izenačil z Bayernom in ostal na petem mestu. Za Mainz je prvi gol dosegel Lee Jae-Sung v 76. minuti, štiri minute kasneje pa je za končnih 2:0 po pregledu posnetkov v sobi za Var zadel še Leandro Barreiro.


Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral 81 minut za Leipzig, zdajšnji reprezentančni napadalec Benjamin Šeško pa je v igro vstopil v 67. minuti, a si ni pripravil izrazite priložnosti za zadetek.

Borussia Mönchengladbach je v gosteh pri Freiburgu že vodila s 3:1, a se je morala po enajstmetrovki globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa zadovoljiti z remijem 3:3. Köln in Augsburg sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Na edini preostali popoldanski tekmi je Eintracht Frankfurt nadaljeval dobre predstave in v gosteh ugnal Union Berlin s 3:0. Berlinčani, to sezono udeleženci skupinskega dela lige prvakov, so trenutno s šestimi točkami v coni izpada na 16. mestu tik pred Mainzem in Kölnom, ki je zadnji. Že v petek je Bochum v gosteh premagal Darmstadt z 2:1.

V nedeljo bo še obračun Wolfsburga in Werderja iz Bremna.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike