državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 20.10.2023 19:36:51

Čeferin zahteva več podpore v boju z navijaškimi idioti, njegove besede močno odmevajo

Profimedia
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin od politike zahteva večjo podporo proti "petim odstotkom idiotov" na nogometnih stadionih, izjavo Čeferina na današnji okrogli mizi na Frankfurtskem knjižnem sejmu povzema nemška tiskovna agencija dpa.

"Petindevetdeset odstotkov navijačev so ljudje, ki ljubijo nogomet. Le majhen del pa zlorablja pozornost, ki jo ima nogomet, in tam prikazuje svoje idiotske ideologije. Proti temu skušamo ukrepati, ampak pri tem potrebujem podporo vlad."

Čeferin pri svojih razlagah ni ostal le pri teoriji. Kot primer je izpostavil kvalifikacijsko nogometno tekmo za EP 2024 med Hrvaško in Latvijo (5:0), kjer je skupina hrvaških navijačev izobesila prepovedano ustaško zastavo iz obdobja druge svetovne vojne: "Vsi so končali v zaporu. Morda je res čas, da ukrepamo proti tem idiotom." Uefa je hrvaško zvezo takrat kaznovala z denarno kaznijo in s pogojno kaznijo izključitve dela navijačev na naslednji tekmi.



Še enkrat pa je Čeferin izpostavil tudi nogomet kot svetel družbeni zgled: "Na igrišču te nihče ne vpraša, od kod si, v kaj veruješ in kakšna je tvoja spolna usmerjenost. Na igrišču ni razlik. Če nisi talentiran in dovolj hiter, ne boš igral, pa tudi če si kraljevi sin."

Šestinpetdesetletni Čeferin pa na knjižnem sejmu ni mogel povsem mino knjig, zato je o sebi razkril tudi: "Počasi sem spet začel prebirati knjige. Če zvečer bereš, zaspiš kot angel."

Članki iz rubrike