sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 26.07.2023 07:15:59

Šporar še naprej vroč: Panathinaikos do zmage tudi z zadetkom Slovenca, ki je takole zabil gol! (video)

Profimedia
Grški nogometni podprvak Panathinaikos, pri katerem si kruh služijo trije slovenski reprezentanti, Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbić, je uspešno opravil prvo nalogo v kvalifikacijah za ligo prvakov. V prvi tekmi drugega kroga, v prvem je bil prost, je v slovaških Košicah s 3:1 premagal Dnipro-1. Prvi gol je dosegel Šporar.

Slovenski napadalec, ki je zadel v deseti minuti, je bil edini Slovenec, ki je začel tekmo, igral pa je do 78. minute. Verbič je bil najprej na klopi, v igro je vstopil v 70. minuti in s s podajo lepo zaposlil Juankarja, nad katerim je bil nato storjen prekršek za najstrožjo kazen. 

Na prvi tekmi v gosteh je bil uspešen tudi Slovan Bratislava, ekipa Kenana Bajrića, ki je z 1:0 ugnal Zrinski iz Mostarja. Za Slovake po novem igrata tudi Marko Tolić, lani igralec Maribora, in kanadski reprezentant in dolgoletni vratar Crvene zvezde Milan Borjan.



Tekmi med Žalgirisom in Galatasarayjem ter Dinamom iz Zagreba in Astano sta bili zanimivi s stališča morebitnih tekmecev slovenskega prvaka Olimpije v nadaljevanju evropske sezone, saj bi se v primeru zmage nad Ludogorcem v tretjem krogu lige prvakov merila z zmagovalcem prvega omenjenega dvoboja, v primeru poraza pa s poražencem drugega v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa.

Tekma med Litovci in Turki se je končala z izidom 2:2, hrvaški prvaki pa so kar s 4:0 - tri gole je dosegel Luka Ivanušec, ugnali Kazahstance, tako da bo glede na videno, Zagrebčani so namreč tekmece povsem nadigrali, povratna tekma najbrž bolj kot ne formalnost.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike