zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 15.07.2023 10:18:33

To so slovenski športniki! Šeško se je spomnil na Dončića in Pogačarja! Kar je povedal Nemcem, bo ...

Profimedia
Nase je v Leipzigu opozoril že prvi dan, ker je svoje nove delodajalce prisil v nakup nove preproge za merjenje dolžine skokov. Tisto petmetrsko za običajne smrtnike je namreč visokoleteči Benjamin Šeško krepko preskočil in v hipu navdušil svoje nove navijače, v teh dneh pa jih je očaral še na uradni predstavitvi.

»Šnicl!« je kot iz topa izstrelil ob vprašanju o najljubši nemški besedi. Kar nekaj jih je že naročil, pa tudi jezik je dodobra izpilil, tako da je po štirih letih brušenja pri Red Bull Salzburgu k velikemu bratu v Leipzig prišel pripravljen. Verjame(mo), da tudi nogometno. Pred njim je velik izziv. Ne le, ker je nemška bundesliga neprimerno močnejše tekmovanje od avstrijske, pač pa se mu že v ekipi Leipziga obeta huda konkurenca za minute v napadu.


Lani v tem času, preden je privolil v prestop v Nemčijo, je bilo precej govora o selitvi k Manchester Unitedu. Za Leipzig se je odločil, ker … »Igra podoben nogomet kot Salzburg. To je stopnička, ki ni ne previsoka ne prenizka za nadaljevanje moje kariere. Tu bom lahko igral, treniral in se učil od zelo dobrih soigralcev. Želim narediti korak naprej in se dokazati v eni izmed najboljših petih lig na svetu. Na vsaki tekmi je kot v ligi prvakov, stadionu so polni, kar je fantastično. Leipzig je vedno med najboljšimi, zame je popoln klub. Tu bi rad dozorel in pomagal ekipi doseči najvišje cilje,« se je razgovoril nogometaš, ki je že v rani mladosti dosegel status ene večjih športnih zvezd v državi.

Čeprav ima Slovenija, kot je sam razložil Nemcem, kar nekaj svetovnih superzvezdnikov: »Luka Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu. Uživam, ko gledam njegove tekme v ligi NBA. V Sloveniji je junak. Slovencem gre v zadnjem času odlično tudi v kolesarstvu, Tadej Pogačar se trenutno bori za zmago na Touru, on je trenutno tema številka ena. Ne gledam veliko športa, poslušam pa radio in vem, kako dober je. Držim pesti zanj.« Beni Šeško ima vse predispozicije, da gre po poti Dončića, Pogačarja, Jana Oblaka in drugih velikih slovenskih športnikov. Zdaj je na prvi veliki prelomnici.

Članki iz rubrike