sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 12.07.2023 16:34:27

Vekić bo branil na Danskem, Jurčević na Cipru

Profimedia
Slovenski nogometni vratar Igor Vekić bo kariero nadaljeval na Danskem, kjer je je okrepil vrste Vejleja, je njegov novi klub sporočil na spletni strani. Delodajalca pa je zamenjal tudi branilec Mario Jurčević. Občasni slovenski reprezentant bo v prihodnji sezoni igral na Cipru pri Apollonu, je klub zapisal na spletni strani.

Petindvajsetletni Vekić je z Vejlejem podpisal triletno pogodbo, nazadnje pa je kot posojen nogometaš Brava, za katerega je zbral 103 nastope, branil za portugalski Pacos Ferreira.

Na Portugalskem je odigral 13 tekem, od tega 11 v prvoligaški konkurenci in dve v pokalu. Pacos Ferreira se je morala posloviti od prvoligaške druščine, saj je prvenstvo končala na 17. mestu med 18 klubi.

"Res sem vesel, ker sem si zagotovil prihodnost v tem klubu. Vejle ima dobro infrastrukturo, je odlično organiziran, pogoji pa so impresivni. Komaj čakam, da spoznam navijače ter se jim predstavim na našem stadionu," je dejal novi vratar danskega prvoligaša. Klub je minulo sezono igral v drugi ligi in zasedel prvo mesto med 12 klubi.



Med ciprskimi prvoligaši pa bo igral Jurčević. Osemindvajsetletni levi bolni branilec je z Apollonom podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25, pred sklenjenim poslom pa mora opraviti še zdravniški pregled, so zapisali na spletni strani. Klub je sezono 2022/23 končal na petem mestu elitne ciprske lige.

Jurčević je bil nazadnje član hrvaškega Osijeka, za katerega je v zadnjih treh sezonah nastopil na 73 tekmah. Pred tem je na slovenskih zelenicah največji pečat pustil pri Olimpiji, igral je še za Aluminij in Radomlje.

Za slovensko reprezentanco je zbral štiri nastope, zadnjega pred dvema letoma proti Hrvaški v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju.

Članki iz rubrike