IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 05.03.2023 19:32:26

Šeškoooo! Norišnica v Avstriji, slovenskemu biseru v sedmih minutah uspel neverjeten podvig!

RB Salzburg
Do hat-tricka je prišel v pičlih sedmih minutah!

V zadnjem času se je moral Benjamin Šeško v Salzburgu privaditi na nekoliko drugačno vlogo. Če je bil še sredi lanskega poletja v središču pozornosti in ga je svetovna nogometna javnost že selila v vrste najelitnejših nogometnih klubov, se je zdaj znašel nekoliko bolj v ozadju. Sprijazniti se je moral celo z vlogo rezervista, Matthias Jaissle pa ga je na klop posadil tudi na nedeljskem derbiju avstrijskega prvenstva, ko je Salzburg gostoval pri dunajskem Rapidu, ki ga vodi nekdanji strateg Olimpije Zoran Barišić.

Ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 1:1, ob začetku drugega polčasa pa je Noaha Okaforja na zelenici zamenjal 19-letni Slovenec. Vse je kazalo, da se bosta vodilna in četrtouvrščena ekipa v avstrijski prestolnici razšli brez zmagovalca, nato pa se je tekma v pičlih sedmih minutah postavila na glavo. Avtor norega zaključka tekme? Dragulj slovenskega nogometa.



Benjamin Šeško je prvič udaril v 80. minuti, ko je rdeče bike popeljal v vodstvo, zgolj štiri minute kasneje je prišel do svojega drugega zadetka in s tem bolj ali manj že rešil vprašanje končnega zmagovalca ... Če je v to kdorkoli dvomil, pa je v 87. minuti dodal še piko na i, se podpisal pod neverjeten hat-trick in na najboljši možen način odgovoril kritikom. Rapid je v zaključku obračuna nekoliko ublažil boleč poraz, končalo se je z zmago Salzburga s 4:2.

Selektorju slovenske izbrane vrste, ki bo v prihodnjih tednih razkril seznam za marčevski začetek kvalifikacij za Euro 2024, se je ob pogledu proti avstrijski prestolnici zagotovo smejalo; boljšega vabila v Stožice si reprezentanca ne bi mogla želeti.

Članki iz rubrike