stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
30 29.01.2023 18:22:19

Bomba! Slovenski napadalec tik pred koncem prestopnega roka v nemško bundesligo?!

Profimedia
V spomladanskem delu prejšnje sezone je bil član Olimpije, a za dokazovanje dobil zgolj nekaj minut, zdaj pa bi Nik Prelec lahko naredil nov (velik) korak naprej v karieri.

Enaindvajsetletni napadalec je pred petimi leti in pol zapustil Aluminij in se preselil k Sampdorii. Za slednjo je igral v mlajših kategorijah, klub iz Genove pa ga je v drugem delu prejšnje sezone posodil Olimpiji. Za zmaje je zbral 11 nastopov, a na igrišču preživel vsega 160 minut. V tem času je zabil en gol, poleti pa je zapustil zeleno-bele.

Zapustil je tudi Sampdorio, kjer nanj niso resno računali, in srečo poiskal v Avstriji. Oblekel je dres Tirola, v katerem se je odlično znašel. Klub iz Innsbrucka je eno najprijetnejših presenečenj prvega dela avstrijskega prvenstva. V 16 nastopih je zbral 24 točk in je na lestvici peti. Vsega tri točke ga ločijo od tretjega LASK-a.



Prelec je v 13 nastopih zabil šest golov in je prvi strelec ekipe. Ob tem ima še eno asistenco. S svojimi predstavami je močno opozoril nase, celo do te mere, da bi v izdihljajih zimskega prestopnega roka lahko spet zamenjal delodajalca. Priznani novinar Fabrizio Romano poroča, da se je 21-letni Slovenec znašel na seznamu želja nekaterih preceje bolj renomiranih klubov od Tirola. Naslednjih nekaj dni (prestopni rok se konča 31. januarja) bo zelo pestrih, saj bo v njih znano, kakšna je prihodnost slovenskega mladega reprezentanta.

Članki iz rubrike