profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 31.12.2022 12:57:58

Mihi Zajcu po sezoni poteče pogodba s Fenerbahčejem: Kariero pa bo nadaljeval v ...

Profimedia
Pred skoraj natanko šestimi leti je Miha Zajc zapustil Olimpijo in Slovenijo ter se preselil v Italijo, kjer je postal član Empolija. Zanj je nato igral naslednji dve leti.

Januarja 2019 pa mu je uspel res odmeven prestop. Za 3,5 milijona evrov ga je kupil turški velikan Fenerbahče. Strani sta se dogovorili za štriinpolletno sodelovanje, ki se bo končalo konec junija prihodnje leto.

Življenje Mihe Zajca v Fenerbahčeju ni bilo vedno postlano z rožicami. O tem govori tudi podatek, da se je po letu in pol iz Istanbula vrnil v Italijo. Turki so ga posodili Genoi, pri kateri je ostal vso sezono in zanjo redno igral v serie A. Poleti 2021 je sledila vrnitev v turško velemesto, a praktično vsak prestopni rok so ga povezovali z dokončnim odhodom iz Fenerja. Iz Turčije so namreč prihajale informacije, da v klubu nanj ne računajo, poleg tega pa je bilo mogoče prebrati imena številnih klubov, ki so bili v igri za Zajčev podpis.

Med njimi najdemo Genoo, ki naj bi po koncu obdobja, za katero je bil posojen, želela aktivirati klavzulo o odkupu. Na seznamu snubcev so se znašli še nekateri italijanski klubi: ruski Krasnodar, belgijski Club Brugge, angleški Hull City in še bi lahko naštevali. A prav nobena zgodba se ni končala s prestopom, največkrat pa se je za nepremostljivo oviro izkazala previsoka odškodnina.



Pol leta pred iztekom pogodbe se Zajc že lahko pogovarja z morebitnimi snubci, ki bi ga poleti utegnili dobiti brez odškodnine. V tekoči sezoni je zbral 17 nastopov v vseh tekmovanjih in na igrišču preživel (samo) 864 minut, zato se zdi, da ni ravno v prvem planu. Tako je bilo mogoče pričakovati, da se bo njegova zgodba s Fenerjem res končala, sploh po tem, ko je na začetku meseca zanimanje zanj izkazal Bešiktaš.

A iz Turčije tokrat prihajajo informacije, ki so ravno nasprotne. Trener Jorge Jesus si skupaj s sodelavci intenzivno prizadeva, da bi ekipo pozimi dodatno okrepil. Pri tem je izrazil željo, da bi Zajca zadržal. Upravi je naročil, naj pogodbo s slovenskim vezistom podaljša.

Turški mediji poročajo, da so bili prvi pogovori uspešni in da sta strani blizu podpisu nove pogodbe. Ob tem lahko omenimo, da je Zajc v torek odigral vseh 90 minut v obračunu s Hataysporjem, ki ga je Fenerbahče dobil kar s 4:0, na lestvici pa je prvi zasledovalec vodilnega Galatasaraya, ki ima zgolj točko viška.

Članki iz rubrike