Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 28.11.2022 10:48:20

Ante Šimundža se pripravlja za naskok na vrh, status Žana Karničnika pa …

ludogorets.com
Ludogorec se bo v zgolj nekaj dneh dvakrat udaril z Levskim.

Tako kot v Sloveniji tudi v Bolgariji klubsko prizorišče še ne miruje. Nekatere ekipe morajo poravnati jesenske prvenstvenem dolgove, prav tako so na sporedu preizkušnje osmine finala pokalnega tekmovanja, najbolj obremenjeni so nogometaši Ludogorca. Ante Šimundža in njegovi varovanci so odigrali prestavljen dvoboj petega kroga ter osvojili nadvse pomembne točke, v Sofiji so z 2:1 ugnali domačo Slavio. Mož odločitve je bil Kiril Despodov, v 84. minuti je zadel za končni izid. Tako kot že dlje časa pa Žana Karničnika vnovič ni bilo v zasedbi iz Razgrada. Njegov status ostaja nespremenjen, v prihodnjih dneh bo z vodilnimi možmi kluba začel pogovore o prekinitvi pogodbe.

"Na zahtevnem igrišču je bilo težko igrati proti tako resnemu nasprotniku, ta zmaga je za nas nadvse pomembna. Zadovoljen sem s karakterjem ekipe in profesionalnostjo, ki smo jo pokazali," je povedal Ante Šimundža. "Če so dosegli gol več od nas, so si gostje to zaslužili. Mojim igralcem zamerim, da so v obračun vstopili s prevelikim spoštovanjem do tekmeca. Nismo si želeli, da bi bilo tako," je pristavil domači trener Zlatomir Zagorčić.
Ludogorec je trenutno na drugem mestu na lestvici. S tekmo manj za dve točki zaostaja za vodilnim CSKA-jem, a ima v četrtek (1. decembra) priložnost, da se zavihti na vrh. Na domačem stadionu ga namreč čaka zaostala tekma šestega kroga proti Levskemu, z velikim rivalom se bo tri dni pozneje udaril še za napredovanje med osem najboljših, ki bodo ostali v boju za pokalno lovoriko.

Članki iz rubrike