nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 12.05.2022 07:06:33

Padel veliki Juventus! Handanović v obup spravljal Vlahovića, to obrambo morate pokazati vsem! (video)

Profimedia
Nogometaši milanskega Interja so letošnji zmagovalci italijanskega pokalnega tekmovanja, potem ko so na sredini finalni tekmi na olimpijskem stadionu v Rimu v podaljšku premagali torinski Juventus s 4:2 (2:2, 1:0).

Za osmo zmago Interja v pokalnem tekmovanju je odločilna gola v 30-minutnem podaljšku dosegel Hrvat Ivan Perišić. Prvi gol je zabil v 99., drugega pa v 102. minuti.

V rednem delu sta zadela še italijanski reprezentant Nicolo Barella v šesti in Turek Hakan Calhanoglu v 80. minuti z 11-metrovke. Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je za zasedbo iz lombardijske prestolnice igral celotno tekmo. V Rimu je imel precej dela, zbral je 6 obramb, ena od teh pa je bila še posebej mojstrska. Srbski napadalec Dušan Vlahović je poskusil z neposredne bližine, Slovenec pa jo je s konicami prstov poslal v kot. Obrambo si poglejte v spodnjem posnetku, in sicer od 0:45 naprej. Handanović je na koncu tudi dvignil pokal za najboljšega v pokalnem tekmovanju, hkrati je bila to zanj prva pokalna lovorika. Lani je z Interjem osvojil tudi prvenstvo.



Za staro damo sta v začetku drugega polčasa gola dosegla Brazilec Alex Sandro v 50. in Srb Dušan Vlahović v 52. minuti.

Juventus je na Apeninskem polotoku absolutni rekorder po številu zmag v pokalnem tekmovanju. Stara dama je 14-krat slavila v tem tekmovanju, na drugem mestu pa je Roma z devetimi zmagami. Inter ima po današnjem zmagoslavju osem zmag, Lazio sedem, po šestkrat sta zmagala Fiorentina in Napoli, po petkrat pa Milan in Torino.

Značke: nogomet, italija, pokal

Članki iz rubrike