sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
2 26.02.2022 08:59:59

PRETRESLJIVO! Nekdanjega VIJOLIČASTEGA so zbudile BOMBE: "Malce se mi že BLEDE...

Profimedia
Rudi Požeg Vancaš se je v zimskem prestopnem roku iz Maribora preselil v Odeso in bil še v sredo zvečer prepričan, da bo v nedeljo debitiral v dresu svojega novega kluba.

Černomorec bi moral na svojem stadionu meriti moči z Mariupolom, toda še preden se je v četrtek zdanilo, se je v Ukrajini začela vojna. Vladimir Putin je uresničil grožnjo, preštevajo se mrtvi, ljudje bežijo iz svojih domov.
V petek je bilo v središču pozornosti dogajanje v Kijivu. V mestu so odmevale eksplozije, skupine ruskih vojakov so se že prebile v prestolnico, bili so se ulični boji. Analitiki predvidevajo tankovski napad, Ukrajinci želijo množično pobegniti pred vojno, do petkovega popoldneva pa naj bi državo zapustilo 50 tisoč ljudi; največ (30.000) naj bi jih odšlo na Poljsko.
Razmere so zelo dramatične in iz ure v uro bolj grozljive, v Odesi pa jih je občutil tudi nekdanji zvezdnik Maribora. V četrtek smo se ves dan trudili vzpostaviti stik z Rudijem Požegom Vancašem, a brez uspeha. Oglasil se je v petek zelo zgodaj zjutraj, ko je bila vojna vihra na srečo že za njim. "Od četrtkovega jutra sem na poti, zdaj, ko sem se vam oglasil, sem prišel do Romunije. Ne vem niti, kako se imenuje kakšno mesto, ker se mi že malce blede. Komaj čakam, da pridem domov, za menoj je zelo težek dan. Kaj naj rečem? V Odesi smo se prebudili ob bombah, nato je bilo iz ure v uro bolj nemirno. Čakali smo na napotke, kaj sploh početi. Hotela nismo smeli zapustiti, ker je bilo zunaj zares nevarno. Čez nekaj časa nihče ni več vedel, kaj je pametno delati in česa ne. Vedeli smo, da se bo vse zaprlo, ker so se Rusi vse bolj približevali. Mi smo verjetno ujeli zadnjo možnost za odhod iz mesta in zahvaljujem se vsem tistim, ki so mi pomagali, da sem prišel čez mejo. Razmere so zelo težke, molim za vse, ki so ostali tam, in za to, da bi se ta norost čim prej končala. To so zelo grozni trenutki! Nogomet? Zdaj je nepomemben, o njem sploh ne morem razmišljati. Želim si le, da bi bilo žrtev čim manj in da bi bilo vsega tega res kar se da hitro konec," je sporočil Rudi Požeg Vancaš.

rudi požeg vancas maribor


Najhuje je torej za njim, močno pa upamo, da je tako tudi z Matijo Romom, ki brani barve Kolosa iz Kovalivke. Gre za kraj na obrobju Kijiva, zato pač ni presenečenje, da je živel v prestolnici, iz katere pa mu je uspelo oditi. "Zadnji trenutek sem zapustil mesto. S srbskim tovornjakom sem na poti v Romunijo," je okrog poldneva sporočil 23-letni bočni branilec. "Celo mesto beži, 22 ur sem že na poti, pa sem šele 100 kilometrov od Kijiva," je postregel s podatkom, ki zelo dobro razkriva razmere.
Kot smo že poročali, se je v domovino vrnil Lovro Grajfoner, ki mu je bilo v Minaju ob slovaško-madžarski meji z vojno vihro na srečo prizaneseno. Zdi se, da je v blokiranem Kijivu ostal le zvezdnik tamkajšnjega Dinama Benjamin Verbič, a seveda ni izključeno, da se je vmes z družino premaknil na varnejšo lokacijo …

Članki iz rubrike