Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
15 27.01.2022 10:11:56

NORO! Po 100 tekmah med slovensko elito v četrto ligo k 'BOGU NOGOMETA'! Je res tako HUDO?

Tilen Pečnik, ki je v jesenskem delu sezone igral v dresu Aluminija, bo kariero nadaljeval pri severnih sosedih. Nič takega, boste rekli, mnogi so se odločili za takšno pot, toda pozor – preselil se je v četrto avstrijsko ligo! Pri 23-ih letih in po 100 odigranih tekmah na slovenskem prvoligaškem prizorišču.

Po koncu jesenskega dela prvenstva so Kidričani nekoliko presenetili, ko so sporočili, da so se s Tilnom Pečnikom dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe, čeprav je po drugi strani res, da 23-letni krilni napadalec nad svojim statusom ni bil ravno navdušen. Igral je manj, kot je glede na njegove sposobnosti marsikdo pričakoval, ni si zagotovil mesta v udarni enajsterici, med 15 nastopi je na igrišču preživel 740 minut.

Prevladovalo je prepričanje, da bo okrepil katerega od prvoligaških tekmecev Aluminija, a ko se kateremu od njih ni pridružil na začetku priprav, je bilo bolj ali manj jasno, da se to ne bo zgodilo. Mikala ga je tujina in naposled je nekdanji mladinski reprezentant dosegel namen. Prvič se bo preizkusil izven slovenskih meja, kariero bo nadaljeval v Avstriji. Do tukaj vse lepo in prav, ampak osupljiv je podatek, da se je preselil v četrti kakovostni razred tekmovanja pri severnih sosedih. Pri 23-ih letih, na vrhuncu moči!
Na 'prvo žogo' smo pomislili, da se je odločil končati profesionalno pot. Da je v življenju pač našel nekaj drugega in da bo igranje nogometa poslej le še njegova obstranska dejavnost. Ampak ne, ni se uresničil takšen scenarij, Tilen Pečnik bo dozdajšnji status ohranil tudi v četrti ligi, pridružil se je Leobnu. Ob tem mu bodo mnogi (razumljivo) očitali pomanjkanje ambicioznosti, vendar bodo na drugi strani (razumljivo) tudi takšni, ki bodo na njegovo odločitev gledali veliko manj kritično. Iz preprostega razloga, ker ga je vodila misel o zaslužku, ki je bil zanj na slovenskem prvoligaškem prizorišču nedosegljiv, kar je prav gotovo skrb zbujajoče spoznanje. Pravzaprav grozljivo! Da lahko klub iz četrte avstrijske lige igralcu ponudi boljše pogoje kot član elite na sončni strani Alp, je nedvomno slaba reklama za slovensko prvoligaško prizorišče. Zelo slaba in hkrati razkriva trenutne klavrne razmere pri nas. Ali če hočete, kruto realnost. Denarja že lep čas kronično primanjkuje, kar ne spreminja dejstva, da od naših klubov v evropskih pokalih pričakujemo tako rekoč čudeže. To, da finančno niso (več) konkurenčni niti tekmecem iz zelo slabo razvitih nogometnih držav, javnost raje spregleda ... Hej, še enkrat, avstrijski četrtoligaš plača več od slovenskega prvoligaša, dodatno težavo pa predstavljajo določeni posamezniki v posameznih klubih, ki v nastalih razmerah v spregi z nekaterimi menedžerji novačijo poceni igralce sumljive kakovosti iz tujine. Za ceno banalnih provizij, minornega zaslužka pozabljajo na fante, ki jih vzgajajo v nogometnih šolah. Začaran krog, ki ne prinaša nič dobrega ...

pecnik leoben

Pridružil se je projektu 'Misija 2028'

Obenem vendarle ne smemo prezreti, da se je Tilen Pečnik pridružil ambiciozni zgodbi nekdanjega prvoligaša, ki se želi po dolgem težavnem obdobju spet vsaj približati nekdanji slavi. Prvi cilj je iz deželne lige napredovati v regionalno, potem v drugo, do leta 2028 v prvo. 'Misija 2028' so poimenovali projekt, ki bi ga radi uresničili, da mislijo resno, so hoteli dokazati z imenovanjem novega trenerja. Nase so opozorili tako, da so na klop privabili Carstna Janckerja. 'Nogometnega boga', kot so ga v njegovih zlatih igralskih časih v dresu Bayerna 'krstili' navijači bavarskega velikana, prihod nekdanjega zvezdnika je zasluga novega pokrovitelja. Za finančne vložke skrbi zasebna banka, ki je nadvse uspešna na tržišču s kripto valutami, sicer pa je Tilen Pečnik združil moči s še enim Slovencem. Mrežo brani Žan Pelko, ki je v dresu Triglava v 1. SNL zbral 77 nastopov.

Članki iz rubrike