900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
0 28.11.2021 13:50:22

Štiri tekme, PET GOLOV! Kaj je spremenil, da serijsko TRESE? LUKA ZAHOVIĆ odgovarja ...

pogonszczecin.pl
Šestindvajsetletni Mariborčan je v izjemni formi.

Luka Zahović nadaljuje s sijajnimi predstavami v dresu Pogona. Nekdanji kapetan Maribora je zadel še na četrti zaporedni preizkušnji, na kateri je igral. Med strelce se je vpisal petkrat, vmes je moral eno preizkušnjo pred reprezentančnim premorom izpustiti zaradi okužbe s koronavirusom.

Kot smo že poročali, je ekipa iz Szczecina v 16. krogu poljskega prvenstva pred svojimi navijači s kar 5:1 ugnala Lechio iz Gdanska in jo zamenjala na drugem mestu na lestvici, Luka Zahović je prispeval dva gola. Zadel je za vodstvo z 2:1 in 3:1, v obeh primerih je bil podajalec Kamil Grosicki, ki se je sicer izkazal s tremi asistencami.

"Če si napadalec, včasih ni pomembno, kako si igral, ampak koliko golov si dosegel. Tokrat sem dosegel dva, to šteje. V preteklih mesecih žoga morda ni prišla do mene, ali nisem bil dovolj natančen. Takšno je življenje napadalcev, sodi vam statistika. To je treba sprejeti, čeprav lahko pogosto ekipi daš veliko kljub temu, da ne zabiješ," je po visoki zmagi med drugim povedal Luka Zahović, ki preživlja najlepše poljske trenutke.

Kaj je privedlo do tega, kaj je spremenil? "Nič se ni spremenilo. Nogomet so trenutki. V dozdajšnji karieri sem dosegel nekaj golov in vem, kako je. Včasih ne dosežeš gola na šestih ali sedmih tekmah, nato vam bo to uspevalo v seriji, kot zdaj meni. Ko se ti zdi, da lahko zadeneš vsakič, ko imaš žogo. Ampak edino pomembno je, da Pogon zmaguje. Ne gre samo za gole, temveč za celotno strukturo ekipe – kako pritiskamo na nasprotnika, kako zadržujemo žogo v svoji posesti, kako ustvarjamo igro," je še dejal 26-letni Mariborčan.

Članki iz rubrike