ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 19.06.2021 17:43:51

Bojan Jokić zelo ISKRENO! Je 'OBSEDEN' s številko 101? Sta s SELEKTORJEM sklenila dogovor? Se bo vrnil domov? Tukaj so odgovori ...

alesfevzer.com
Je Bojan Jokić že odigral zadnjo tekmo v dresu s slovenskim grbom? To vprašanje že kar nekaj časa visi v zraku, končnega odgovora za zdaj nismo dobili.

Po koncu prejšnje sezone je bilo nemalo vprašanj povezanih z nadaljnjo klubsko usodo Bojana Jokića. Prevladovalo je prepričanje, da mu je z Ufo potekla pogodba, takšni so tudi podatki na spletnih straneh, ki se podrobno ukvarjajo s prestopi in statistikami igralcev, toda 35-letnega Gorenjca smo 'ujeli' na pripravah ruskega prvoligaša. Je potemtakem vmes podaljšal sodelovanje? "Pred 12 meseci sem podpisal novo dveletno pogodbo," je 'zaplet' pojasnil izkušeni levi bočni branilec in v nadaljevanju razkril, da bržčas ni izključen scenarij, da bi bila lahko peta sezona pri zdajšnjem klubu tudi zadnja v njegovi profesionalni karieri. "Da, kdaj pa kdaj pomislim tudi na to, da bi mogoče končal, čeprav so mu v klubu že ponudili podaljšanje sodelovanja za še eno leto. Ampak verjetno ne bom ostal, toda najpomembnejše je spoznanje, da se počutim odlično. Prepričan sem, da bi lahko brez problema nadaljeval z igranjem nogometa na tej ravni, a bomo videli, kako bo z motivacijo. Pravšnja miselnost je ključna. Poleg zdravja kajpada. Samo da ne bi bilo poškodb."

Da bi zaključil doma? Zakaj pa ne?!

Če bi ostal v Rusiji, naj bi ga potem, ko bo kopačke obesil na klin, čakal pomemben položaj v klubski vodstveni strukturi. "Drži, da je beseda že nanesla tudi na to, toda v tem trenutku je edina resnica, da je za napovedi o prihodnosti prezgodaj. Če začneš razmišljati o funkcijah, si tako rekoč že nekdanji nogometaš. Še vedno želim razmišljati o nogometu. O tem, da na vsakem treningu in tekmi dam vse od sebe, da pokažem vse svoje sposobnosti," poudarja Bojan Jokić.

Že pred časom nam je prišla uho ideja, da bi se lahko od uspešne kariere poslovil na slovenskem prvoligaškem prizorišču. "Zakaj pa ne?! Tega nikoli nisem izključeval in pri tem je ostalo. Vnovič bom ponovil, da je vse odvisno od motivacije. To velja tako za morebitno igranje v Sloveniji, kot kjerkoli drugje. Bomo videli, kaj se bo dogajalo, kaj se bo zgodilo čez eno leto. Vendarle je ostalo še kar nekaj časa."

Če bom poklican, bom prišel

Seveda si nismo mogli kaj, da se ne bi dotaknili še reprezentančnega statusa, naš sogovornik je zadnjo tekmo v dresu s slovenskim grbom odigral 16. novembra 2019. Bilo je v kvalifikacijah za pravkar začeto evropsko prvenstvo, izbranci Matjaža Keka so v Stožicah z 1:0 ugnali Latvijo. "Težko rečem kaj novega. Če ostanemo pri zadnji dveh prijateljskih preizkušnjah, me selektor ni uvrstil na seznam in to je to," je povedal Bojan Jokić ter zanikal posamezna namigovanja, da naj bi z Matjažem Kekom sklenila dogovor, da ga ne bo več klical. "Sem okej. Dejal sem že, da se počutim odlično in če lahko pomagam, sem to pripravljen storiti. Toda hkrati seveda vem, da se generacije menjajo, da prihajajo novi fantje. To razumem, to je normalno. Tako je bilo tudi v časih, ko sem bil jaz mlad. Ampak če bom poklican, bom prišel, če ne ... Iz tega nočem delati kakršnegakoli bavbava. Ko si enkrat v tako zrelih nogometnih letih, se je s tem pač treba soočiti. Vsak trener ima svoja razmišljanja, svoje ideje in to spoštujem. Mora pa Slovenija vedno ostati Slovenija. Vemo, kakšno podobo izbrane vrste si želimo, kakšne morajo biti vrednote. Kdorkoli pride v reprezentanco, mora vedno dati vse od sebe za grb, za državo. Tako razmišljam tudi jaz, pri tem leta ne štejejo. Če sem poleg, bom dal od sebe sto odstotkov in še več. Vse, česar sem sposoben, a naposled je pomembno, da so bili odnosi vedno korektni, spoštljivi. Naj tako ostane, v prihodnosti se bomo gotovo srečevali."


Cesar si zasluži biti na vrhu


Bržčas ni treba posebej poudarjati, da je nogometaš Ufe do zdaj zbral 100 reprezentančnih nastopov, rekorder in njegov odličen prijatelj Boštjan Cesar je odigral tekmo več. Želja, da bi se z njim vsaj izenačil, ali ga naposled prehitel, je verjetno velika? "Ne, ne ... A veste, da se s tem sploh ne ubadam, to je bolj medijska zgodba. O tem ne razmišljam kaj prida. Verjemite, da je tako, to ni moja prioriteta. Lepo je biti rekorder po številu nastopov, o tem ni nikakršnega dvoma, a menim, da si je Cesi zaslužil, da je na vrhu te lestvice. Glede tega ni nikakršnega problema, jaz sem počaščen, da sem tako dolgo igral za reprezentanco in da sem ji toliko dal. Mislim, da sva midva s Cesarjem in da smo lahko vsi, ki smo odigrali veliko tekem, vzgled vsem mladim fantom. Da vidijo, da je mogoče doseči marsikaj, da je mogoče trajati dolgo. Kakopak so potrebna številna odrekanja, treba je vložiti ogromno truda in energije, vendar se prav gotovo splača," poudarja Bojan Jokić.

jokic bojan mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike