pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu/STA
nu/STA
0 13.05.2021 21:52:32

VSE JE JASNO! Olimpija dočakala nasprotnika v VELIKEM finalu POKALA!

M24.SI
Nogometaši iz Celja so drugi finalisti pokala Pivovarne Union, potem ko so na današnji polfinalni tekmi premagali Koper z 1:0 (1:0). V velikem finalu, ki bo 25. maja v Kopru, se bodo pomerili z Olimpijo, ki je v sredo v Domžalah prav tako slavila z 1:0 (0:0).

* Stadion Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Skok, Povšnar.
* Strelec: 1:0 Vrbanec (20.).
* Celje: Rozman, Kerin, Zaletel, Stojinović, Kadušić, Benedičič, Vrbanec, Šporn, Božić (od 90. Rorič), Kuzmanović (od 88. Čalušić), Sokler (od 62. Dangubić).
* Koper: Adam, Mittendorfer, Žužek, Cerovec (od 55. Mišić), Palčič, Viler (od 86. Spinelli), Dodlek, Caimacov, Guberac, Barišić, Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Benedičič, Sokler, Božič, Šporn; Guberac, Mulahusejnović.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz mesta grofov se je po zmagi nad Koprom desetič prebila v veliki finale slovenskega pokala, ki ga je doslej osvojila le v sezoni 2004/05. Na nasprotni strani ji bo na finalni tekmi stala ljubljanska Olimpija, zmagovalka tega tekmovanja v sezonah 1992/93, 1995/96, 1999/2000, 2002/03, 2017/18 in 2018/19.

V prvi polovici prvega polčasa je bila tekma izjemno dinamična. Prvo priložnost so si priigrali Primorci v sedmi minuti, potem ko se je po bliskovito izpeljanem nasprotnem napadu pred vratarjem Matjažem Rozmanom sam znašel Maks Barišić, njegov strel pa je v zadnjem hipu "blokiral" Luka Kerin.

Že v naslednji minuti se je v identičnem položaju na nasprotni strani igrišča znašel Mićo Kuzmanović, njegov zaključni strel pa je s pogumnim posredovanjem zaustavil Mihail Caimacov.



V 15. minuti so znova zagrozili Koprčani, spet se je v glavni vlogi znašel Barišić. Njegov prvi strel je Rozman ubranil, a se je žoga ponovno odbila do koprskega napadalca, ki pa je nato preveč okleval in tako zamudil priložnost za zadetek.

Nato so na stadionu Z'dežele zagospodarili izbranci domačega trenerja Agrona Šalje. V 20. minuti so povedli, potem ko se je po natančni podaji Žana Benedičiča sam pred gostujočim vratarjem Davidom Adamom znašel Matic Vrbanec in ga z natančnim in močnim strelom z 10 metrov tudi ukanil.

Le tri minute kasneje so Celjani znova izpeljali obetavno akcijo, po predložku Dušana Stojinovića z desne strani pa je žoga zadela vratnico.

Do konca polčasa se je igra malce umirila, igra je v glavnem potekala na sredini igrišča, nobena ekipa pa si ni priigrala izrazite priložnosti za gol.

Koprčani v drugem polčasu niso našli načina, da premagajo dobro organizirano domačo obrambo. Ta je bila vseskozi na pravem mestu, še največ prostora so gostom pustili v 70. minuti, ko je Matej Palčič z nekoliko desne strani streljal mimo vrat, najlepšo pa so imeli v 87. minuti, ko je Rozman zaustavil strel Žana Žužka.

Gostitelji so imeli tri zrele priložnosti za izdatnejšo zmago, prvo je zapravil Ester Sokler v 52., drugo in tretjo pa "rezervist" Filip Dangubić v 74. in 87. minuti.

Članki iz rubrike