reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 25.11.2020 07:11:50

NESREČNIK! Slovenec je bil na pragu velike točke proti CRISTIANU, nato v zadnjih sekundah doživel ŠOK! (video)

Profimedia
Nogometaši Seville, Chelseaja, Juventusa in Barcelone so že v osmini finala lige prvakov. Slednja je v 4. krogu gostovala v Kijivu pri Dinamu Benjamina Verbiča in zmagala s 4:0. Ferencvaros je z Miho Blažičem v Torinu proti Juventusu izgubil z 1:2, Leipzig pa je brez pomoči Kevina Kampla izgubil proti PSG z 0:1.

V skupini G so tekmo Dinama in Barcelone, ki je igrala brez kar nekaj ključnih nogometašev, vključno z Lionelom Messijem, sodili Slovenci na čelu z Matejem Jugom. Katalonci so povedli v 52. minuti z golom Sergina Desta, prednost pa podvojili pet minut pozneje po zadetku Martina Braithwaita. Isti igralec je v 70. minuti unovčil še najstrožjo kazen. Ob koncu se je med strelce vpisal še Antoine Griezmann. Verbič je igral celo tekmo za Ukrajince, enkrat je tudi nevarno streljal proti vratom.

Juventus, ki ima devet točk, tri manj od vodilne Barcelone, je gostil Ferencvaros, za katerega je Blažič igral vseh 90 minut. Myrto Uzuni je Madžare popeljal do presenetljivega vodstva v 19. minuti, Cristiano Ronaldo pa je v 35. minuti izenačil. Torinčani so se dolgo mučili, v sodniškem dodatku pa je Alvaro Morata poskrbel za zmago favoritov iz Torina. Prav Blažič je bil veliki nesrečnik. Pri podaji je namreč želel z glavo izbiti žogo, a je bil prekratek, to pa je izkoristil Morata in razžalostil nesrečnega Slovenca. 

V skupini H je Manchester United s 4:1 odpravil Istanbul Basaksehir, Angleži so silovito začeli in po 35 minutah vodili že s 3:0 po golih Bruna Fernandesa v sedmi in 19. minuti ter Marcusa Rashforda, ki je v 35. zadel z bele pike. Deniz Turuc je v 75. minuti znižal zaostanek Turkov, končni izid pa je v sodniškem dodatku postavil Daniel James. PSG je gostil Leipzig, pri katerem je Kampl obsedel na klopi, in ga ugnal z golom Neymarja. Ta je zadel z bele pike v enajsti minuti.

V skupini F je Lazio s 3:1 ugnal Zenit St. Peterburg, Ciro Immobile in Marco Parolo sta v prvem polčasu zadela za Lazio, Artjom Dzjuba pa za Ruse. V 55. minuti je za 3:1 z bele pike še enkrat zadel Immobile. Borussia Dortmund je s 3:0 premagala Brugge. Neustavljivi norveški strelec Erling Haaland je Nemce popeljal do vodstva v 18. minuti, Jadon Sancho pa je ob koncu polčasa s strelom z 20 metrov prednost podvojil. Haaland je v 60. minuti povišal na 3:0, s šestim golom sezone se je prebil na vrh lestvice strelcev (za gol zaostajata Morata in Rashford).

V skupini E pa so si tako nogometaši Chelseaja kot Seville že zagotovili osmino finala. Prvi so z 2:1 slavili v Rennesu, drugi pa v Krasnodarju z enakim izidom. Chelsea je v Franciji povedel v 22. minuti z golom Calluma Hudsona-Odoija, Sehrou Guirassy je izenačil v 85., v prvi minuti sodniškega dodatka pa je zmago Angležem prinesel Olivier Giroud. Sevilla pa je povedla v četrti minuti z zadetkom Ivana Rakitića, Krasnodar je izenačil v 56. minuti z golom Maciela Wandersona, Munir El Haddadi pa je v peti minuti dodatka zadel za zmago Andaluzijcev.

Članki iz rubrike