profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 01.08.2018 15:03:19

Šporar v odlični strelski formi, a jezen na NAVIJAČE in TRENERJA: Prosim, Andraž, razumi, da ...

Slovenski reprezentančni napadalec, ki igra v dresu največjega slovaškega kluba Slovana iz Bratislave, je v izredni formi. Na petih uradnih tekmah v tej sezoni je dosegel že šest zadetkov.

Nekdanji najboljši strelec in kapetan ljubljanske Olimpije, ki se pri švicarskemu prvaku Baslu ni naigral, še manj pa ko je kot posojen igral za Arminio iz Bielefelda, se na Slovaškem v tej sezoni počuti izjemno močnega. Šporar je k Slovanu prišel letos pozimi ter spomladi na 16 tekmah v prvenstvu in pokalu dosegel šest golov. No, ta dosežek pa je izenačil v novi sezoni že po petih tekmah – dveh prvenstvenih in treh v kvalifikacijah za ligo Europa.

Pretekli konec tedna je Andraž še enkrat potrdil, da je v izjemni formi. Ob visoki prvenstveni zmagi njegovega Slovana iz Bratislave nad Podbrezovo s 3:0 je prispeval dva zadetka. Šporar je zabil drugi in tretji gol na tekmi, oba gola pa sta bila zelo lepa. Zadnjega je Šporar dosegel v 77. minuti, v 81. minuti pa ga je trener Martin Šavela zamenjal. Očitno Šporar z zamenjavo ni bil najbolj zadovoljen, saj je čutil, da bi lahko dosegel še kakšen gol in je svojo jezo oziroma nejevoljo tudi očitno pokazal. Gesta, ki jo je pokazal ob tem, ko je moral z igrišča, je bila nedvoumna.



Šavela je razložil, da je Šporarja vzel iz igre, da se pred pomembno povratno tekmo ne bi morda poškodoval. »Andraž je na igrišču vodil igro, dosegel dva gola, igral je s strastjo in veliko željo. Res je bil dober. To je to. V četrtek na povratni tekmi res potrebujemo njegove gole. Zato sem ga zamenjal. Razumem, da je bil presenečen, ker je moral z igrišča. Tudi jaz bi bil, če bi bil igralec, saj je imel veliko priložnost za hat-trick. Toda tudi on mora razumeti mene. Pri 3:0, ko je bila tekma proti Podbrezovi odločena, sem moral misliti tudi na dvoboj z malteško ekipo,« je razložil trener Slovana, ki, kot kaže, na Šporarja res ni bil jezen, čeprav se ni obnašal najbolj primerno.

Po tekmi je bil Šporar kljub vsemu dobre volje, a je vseeno malce okrcal navijače. »Nasprotnik se je branil z osmimi, devetimi igralci. Ne razumem, zakaj so nam navijači žvižgali, kljub temu da smo vodili z 1:0. Morajo biti potrpežljivi. Vem, da navijači želijo, da vsako tekmo damo pet golov, toda nogomet ni tak. Vse ekipe se danes znajo braniti in navijače prosim za malce več potrpežljivosti in podpore,« je dejal Šporar in se dotaknil tudi neprimerne poteze, ko je moral z igrišča zaradi menjave. »Želel sem doseči hat-trick. Imel sem veliko priložnost za to. Po drugi strani pa razumem trenerja, da me je zamenjal, saj imamo v četrtek zelo pomembno tekmo. Moja prva reakcija je bila precej nervozna, zdaj pa sem že pomirjen in zadovoljen,« je končal Šporar.

Članki iz rubrike