zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
2 16.05.2018 22:35:50

Jan Oblak v SEDMIH NEBESIH! Slovenski čuvaj mreže se je po teh dveh MINIATURAH francoskega soigralca in kapetanovi piki na i razveselil VELIKE EVROPSKE TROFEJE! (VIDEO)

Reuters
Atletico Madrid je v finalu lige Europa premagal Marseille.

Madridčani so po dveh izgubljenih finalih lige prvakov proti mestnemu tekmecu Realu v sezonah 2013/14 in 2015/16 končno spet prišle do evropske trofeje, svoje tretje v ligi Europa (po sezonah 2009/10 in 2011/12). Atletico je bil v finalu s 3:0 boljši od Marseilla, ključna zadetka je dosegel Antoine Griezmann, piko na i pa je postavil kapetan Gabi.

Griezmann, dober prijatelj Jana Oblaka, Luke Dončića in Luke Rupnika, s katerimi na svojem košarkarskem igrišču pred hišo rad odigra kakšno partijo košarke, se je tokrat poigral s svojimi rojaki iz Marseilla. Potem ko so slednji bolje odprli tekmo, je Francoz v 21. minuti izkoristil napako nasprotne obrambe, v 49. minuti pa s prekrasnim zadetkom dokončno odločil zmagovalca. Gabi je končni izid postavil v 89. minuti.

Jan Oblak je tako po dveh izgubljenih finalih po enajstmetrovkah, leta 2014 še z Benfico v ligi Europa in leta 2016 z Atleticom proti Realu v ligi prvakov, končno zlomil urok in dobil svoj prvi evropski finale. Zanimivo, krstno evropsko trofejo je pospravil na osmo obletnico svoje zadnje tekme v dresu Olimpije. Mimogrede, danes je bil skoraj povsem brez dela, le vratnica mu je enkrat priskočila na pomoč ... 

Oba zadetka Griezmanna pa si lahko ogledate spodaj.

Značke: oblak, atletico

Članki iz rubrike