Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 08.03.2018 19:10:44

Na pogrebu kapetana Fiorentine tudi Josip Iličić! Slovenec hodil ob enem najboljših nogometašev vseh časov!

Instagram
Pogreba nesrečnega kapetana Fiorentine Davideja Astorija se je udeležil tudi Josip Iličić.

Firence so se danes poslovile od svojega sina, kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Več tisoč ljudi se je udeležilo pogreba izjemnega nogometaša in še boljšega človeka, poslednjič pa se je od svojega prijatelja poslovil tudi slovenski reprezentant Josip Iličić. Slednjega je smrt njegovega nekdanjega soigralca globoko prizadela, od Astorija se je najprej poslovil na družabnem omrežju z izjemno ganljivim zapisom. 

Danes pa se je Jojo kot rečeno udeležil tudi pogrebne slovesnosti. Bil je eden izmed več tisočglave množice, ki je na zadnjo pot pospremila občasnega italijanskega reprezentanta, ki je nekaj ur pred nedeljskim dvobojem z Udinesejem zaprl svoje oči. 

Prizori s pogrebne slovesnosti so bili zares ganljivi (ogledate si jih lahko s klikom na zgornjo povezavo), smrt Astorija je uspela zabrisati tudi velikansko rivalstvo med Juventusom in Fiorentino, tako da je bil Gianluigi Buffon v Firencah deležen nečesa, kar si bo zapomnil do konca svojih dni. 

Astorijev pogreb so v živo prenašali številni športni mediji, ki so jokali skupaj s celotno Italijo, na pogrebu pa je bilo tudi ogromno fotografov, ki so v svoj objektiv ujeli tudi vidno žalostnega Josipa Iličića. Slovenski reprezentant je na pogrebu hodil vštric z enim najboljših nogometašev vseh časov, z eno največjih legend Milana in nizozemske reprezentance, Marca van Bastna

ilicic van basten
Profimedia
Nizozemski velikan se je prišel posloviti od nogometaša, ki je v svoji karieri med leti 2001 in 2006 nosil rdeče-črn dres milanskega velikana v mlajših selekcijah, med leti 2006 in 2008 pa je bil vsaj uradno član članskega moštva Milana, toda dve leti je preživel na posodah pri Pizzighettoneju in Cremoneseju.

Članki iz rubrike