Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

rb
rb
1 11.02.2018 08:13:56

Čustvena IZPOVED Dejana Lazarevića: Življenje se mi je zaradi NJEGA spremenilo! Da sem le večni talent!? Tako bom povedal ...

Nikola Miljković
Bil je veliki up slovenskega nogometa, naposled je to tudi ostal. Večni talent. Navduševal je s preigravanji, hitrimi prodori, navijači so ga oboževali, ampak napovedi številnih o veliki karieri se niso uresničile.

 Zmanjkal je odločilni korak, ki bi ga dokončno izstrelil v orbito. Zažigalna vrvica je gorela in gorela, a tako zelo želene eksplozije ni bilo. Toda čeprav bo prihodnji teden dopolnil 28 let, Dejan Lazarević še ni obupal. Niti po naključju. Prepričan je, da nikoli ni prepozno za nekaj velikega, in po šestmesečnem premoru, med katerim je postal oče, začenja novo zgodbo. V dresu poljskega prvoligaša Jagiellonie.

"Življenje se mi je spremenilo. V popolnosti, rojstvo otroka je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Z Dijano si želiva še kakšnega. Lepo je, zelo lepo je biti oče, pogled na svet se ti povsem spremeni. Na vse gledaš drugače, kot si pred tem. Prioritete se zamenjajo. Živiš za otroka in veš, da se moraš pri svojem delu še bolj potruditi tudi zaradi njega. Zaradi družine. Kar naenkrat bolj ceniš nekatere stvari, ki so prej morda šle mimo tebe, ki jih nisi opazil. Lepo je vedeti, da te doma vedno nekdo čaka in te je vedno vesel. Ne glede na to, kakšen dan je za teboj," je z zadovoljstvom in celo vzhičenostjo v glasu pripovedoval novopečeni član Jagiellonie.

Kmalu 28-letni nogometaš mora živeti s tem oziroma se sprijazniti, da je za marsikoga ostal večni talent. Da svojih sposobnosti niti približno ni unovčil do te mere, kot bi jih lahko. Kot bi jih moral. "A tako pravijo? Nikoli ni prepozno, da dokažeš svojo pravo vrednost. Da pokažeš vse, česar si zares sposoben. Vedno je na voljo dovolj časa, da narediš nekaj pomembnega. Na to, kar govorijo, se ne oziram, prav tako se s preteklostjo nočem obremenjevati. Časa ne moreš zavrteti nazaj, na tvojo usodo vplivajo številni dejavniki. Takšni in drugačni, na nekatere med njimi ne moreš vplivati. Marsikaj se mora 'poklopiti', kdaj pa kdaj potrebuješ tudi kanček sreče. Zlasti v zadnjih dveh letih sem imel veliko smole s poškodbami, kar je seveda vplivalo na mojo pot, vendar si ničesar ne očitam. V prvi vrsti zato, ker vem, da sem vedno dal vse od sebe. Obenem pa vem, da je še vedno dovolj časa, da kaj naredim. Nisem obupal. Nikakor ne in tudi ne bom. Niti po naključju. Ohraniti moram pozitivno miselnost in verjeti, da je naslednje leto tisto, ki ti bo prineslo nekaj odmevnega. Pogosto so pomembne malenkosti. Močno verjamem, da bomo lahko glede naslednjih mesecev do konca sezone govorili o tem, da sem se uspešno vrnil, da sem dobro igral. Dal bom vse od sebe, to drži kot pribito. Rad igram nogomet in uživam v tem, kar delam. Dajem vse od sebe in močno upam, da bom za takšen pristop ustrezno nagrajen. Prej ali slej. Jutri je nov dan in priložnost za novo dokazovanje. Vedno znova se lahko naučiš in doživiš kaj novega. Tako v nogometu kot v življenju nasploh. Poskušam uživati, napredovati, sicer pa je vse, kar se je zgodilo, za nekaj dobro. O tem sem prepričan. A kar je bilo, je pozabljeno, zanima me le danes, jutri," je še povedal Dejan Lazarević.

Članki iz rubrike