mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
5 30.01.2018 08:07:37

Matej Palčič po odhodu iz MARIBORA razkril: Opravil sem verjetno najdaljši zdravniški pregled v zgodovini kluba!

Drago Wernig - TAKA
Na vrat na nos je zapustil Maribor in odšel na Poljsko. Vijoličasti nanj niso več računali, zato si je Matej Palčič poiskal nov klub.

Štajerci so ga pustili brez plačila odškodnine, 23-letni Primorec pa je z Wislo iz Krakova podpisal 1,5-letno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Prvič po odhodu iz Ljudskega vrta je desni bočni branilec spregovoril za slovenske medije in razkril vse podrobnosti prestopa.

Zdaj ste že nekaj dni pri Wisli. Bili ste na pripravah v Španiji, odigrali že tudi prijateljsko tekmo. Kakšni so vaši prvi vtisi o novem klubu?

V sredo zjutraj sem letel v Španijo na priprave z ekipo, v četrtek smo takoj oddelali dva treninga, v petek enega in v soboto smo že imeli tekmo, na kateri sem igral. Igralci so me dobro sprejeli, še posebej moji 'Balkanci'. Treningi so kratki in intenzivni. Spoznal sem se že s taktičnimi zamislimi trenerja. Privajam se in mislim, da se bom kar hitro navadil, glede na to, kako lepo mi pomagajo.

Glede na to, da ste bili po prihodu Martina Mileca potisnjeni na stranski tir, je bilo za mnoge vseeno presenetljivo, da ste dobili takšen klub, kot je Wisla. Imeli ste še nekaj drugih ponudb; kako to, da ste se odločili za odhod na Poljsko?

Za Wislo sem se odločil, ker je bila ponudba najbolj privlačna in v tem trenutku najboljša izbira. Moja prva želja in pogoj sta bila, da bi igral. Vedel sem, da si bom moral izboriti mesto v začetni enajsterici, kamorkoli bom odšel. Mislim, da je Wisla pravi klub za igranje in korak naprej v moji karieri. Upam, da bom prilezel čim dlje. Najprej v Wisli, potem pa morda še v kakšnem močnejšem klubu.

Resda ste bili pri Mariboru zamenjava za Martina Mileca, vendar so se pri vijoličastih vseeno presenetljivo odločili, da vas izpustijo. Navsezadnje ste bili zelo dobra zamenjava, vsak klub pa stremi k temu, da bi imel na vsakem položaju vsaj dva kakovostna nogometaša. Kako vidite slovo od Maribora?

Tako kot vsak igralec sem si tudi jaz želel igrati. In če ne igraš, potem nisi zadovoljen. Pridno sem treniral, na treningih sem pokazal, da bi si zaslužil igrati in da lahko računajo name. Igral sem na derbijih z Olimpijo in mislim, da sem svoje delo dobro opravil. Verjetno so v klubu videli, da si želim in da bi moral čim prej začeti redno igrati. Ker sem prišel zastonj in ker sem bil korekten, so se v klubu odločili, da me izpustijo brez plačila odškodnine. Zato bi se jim rad zahvalil, to je bila zares spoštovanja vredna poteza.

Potemtakem ni nikakršnih zamer do Maribora?

Ne, nikakor. Vsak gleda nase. Prišlo je do tega, da ne igram, in ni bilo druge možnosti, kot da poskusim svojo kariero graditi nekje drugje. Maribor bom vedno imel rad. 

Govori se, da ste imeli pred podpisom pogodbe z Wislo temeljite zdravniške preglede. Če se malce pošalimo, pravijo, da niste bili samo še pri ginekologu.

Res je (smeh). Ne vem, od kod je prišla informacija, da sem v Grčiji padel na zdravniškem pregledu, ko sem bil pri Larissi. Ko sem prišel na Poljsko, so mi to povedali in bil sem presenečen. Ker to seveda ni res. Ne bi govoril o razlogih, zakaj tam nisem podpisal pogodbe, a lahko prisežem, da mi je zdravnik v Grčiji rekel, da je z menoj vse v redu. Ko sem bil v Grčiji, je prišla ponudba iz Poljske, zato sem se tudi odločil, da odidem tja. Pregledi pri Wisli pa so bili … Mislim, da ne samo najdaljši v moji karieri, pač pa najdaljši v zgodovini kluba (smeh). Zdravnik mi je po koncu rekel, da so se zaradi govoric morali prepričati, ali je z menoj res vse v redu. Zanimivo se mi je zdelo, da so podrobno poznali zgodovino mojih poškodb, vedeli so praktično za vsak dan, ki sem ga preživel na bolniški.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike